دانشکده کشاورزی
معاونت پژوهشی و فن آوری دانشکده کشاورزی برگزار می کند:
احتراما با توجه به برگزاری مدرسه فصلی پاییزی دانشکده کشاورزی با موضوع "امنیت غذایی و محصولات سالم کشاورزی" اختتامیه مدرسه فصلی در روز دوشنبه ساعت ۱۰:۳۰ همراه با میزگرد تخصصی محصولات کشاورزی سالم برگزار خواهد شد.
از علاقه مندان دعوت می شود در جلسه مذکور حضور به هم رسانند.
امکان حضور در جلسه بصورت مجازی نیز فراهم گردیده است :
http://meet.google.com/fed-gakd-vhg
حضور دانشکده کشاورزی
مطابق سال های گذشته نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار استان از تاریخ ۱۱ تا ۱۳ آذرماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی زنجان برگزار شد.
دانشکده کشاورزی در گروههای مختلف در این نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی خود را در معرض دید عموم قرار دادند.
دانشکده کشاورزی
ششمین هفته مدرسه فصلی پاییزی دانشکده کشاورزی با عنوان امنیت غذایی و محصولات کشاورزی سالم در تاریخ 12 آذر ماه 1403 برگزار گردید. در این نشست سرکار خانم دکتر خدیجه باقری عضو هیات علمی محترم گروه تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه زنجان به ارائه سخنرانی علمی با موضوع نقش زیست فناوری در تامین امنیت غذایی پرداختند. در این نشست علمی بیان گردید که با افزایش جمعیت دنیا به بیش از 9 میلیارد نفر تا سال 2050 میلادی، که بیشترین افزایش مربوط به کشورهای در حال توسعه خواهد بود به طوری که پیش بینی می شود 8 میلیارد نفر از 9 میلیارد در این کشورها زندگی کنند، بحث تامین امنیت غذایی این افراد یکی از دغدغه های مهم کشورها خواهد بود. در حال حاضر نیز حدود 30% از جمعیت دنیا در شرایط عدم امنیت غذایی هستند. یکی از راهکارهای مهم برای تامین امنیت غذایی استفاده بهینه از زمینهای قابل کشت و افزایش عملکرد محصولات با استفاده از فناوری های جدید است. زیست فناوری کشاورزی پتانسیل بالایی برای افزایش کمیت و کیفیت، ارزش غذایی و تنوع مواد غذایی برای مصرف انسان را دارد. محققین حوزه زیست فناوری کشاورزی طی سالهای اخیر موفق شده اند با تولید انواع گیاهان تراریخته عملکرد این گیاهان را به طور چشم گیری افزایش دهند و با این کار نه تنها منفعت اقتصادی برای کشاورزان حاصل گردیده بلکه از نظر زیست محیطی نیز این گیاهان مفید واقع شده اند. با فواید ذکر شده سطح زیر کشت این محصولات در دنیا روز به روز بیشتر می شود. امید است که کشورها با سرمایه گذاری و سیاست گذاریهای درست در زمینه فناوری های جدید شرایط تحقق امنیت غذایی را فراهم کنند.