خانه :: اساتید :: اخبار

اخباردانشکده کشاورزی


درخواست کاردانشجویی جهت امور گرافیگی دانشکده کشاورزی
طراحی پوستر، بنر ...

دانشکده کشاورزی در نظر دارد از دانشجویان علاقه مند به امور طراحی گرافیک ترجیحا از دانشجویان رشته های هنر، معماری یا کامپیوتر به صورت کاردانشجویی، همکار درخواست نماید.

دانشجویان متقاضی می توانند به دفتر مدیر اداری دانشکده ( واقع در ساختمان قدیم کشاورزی)، جناب آقای دکتر احمدی مراجعه حضوری نموده یا با شماره تلفن داخلی 2278 تماس حاصل نمایند.




گزارش رویداد کشاورزی
سومین هفته مدرسه فصلی پاییزی دانشکده کشاورزی با عنوان امنیت غذایی و محصولات کشاورزی سالم مورخ 14 آبان. . .

سومین هفته مدرسه فصلی پاییزی دانشکده کشاورزی با عنوان امنیت غذایی و محصولات کشاورزی سالم مورخ 14 آبان ماه 1403 برگزار گردید. در این نشست، جناب آقای دکتر طاهر برزگر عضو هیات علمی محترم گروه علوم باغبانی به ارایه سخنرانی علمی با محوریت تجمع نیترات در سبزی ها پرداختند. در این نشست که با حضور جمعی از همکاران محترم هیات علمی و دانشجویان برگزار گردید به بحث و بررسی پیرامون موضوعات زیر پرداخته شد:

  1. سبزی ها سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدان می باشند. مصرف نیتروژن به منظور حاصلخیزی خاک و تولید محصول ضروری است، ولی در صورت استفاده بی رویه از آن می تواند سلامت انسان را به خطر بیاندازد. امروزه به دلیل استفاده زیاد کودهای شیمیایی حاوی نیترات برای تسریع رشد رویشی، بسیاری از سبزیها مخصوصا سبزیهای برگی دارای درصد بالایی نیترات هستند.
  2. نیترات به خودی خود غیر سمی است ولی متابولیتها و محصولات واکنش آن اثرات زیانباری بر سلامتی انسان دارند. نیترات در بدن انسان به نیتریت تبدیل شده و در ترکیب با آمین ها به نیتروزآمین تبدیل شده که از عوامل اصلی ایجاد سرطان است. در یک گیاه میزان نیترات در بین بافتهای مختلف متفاوت است، نیترات معمولاً در برگها، ساقه و ریشه به بیشترین مقدار دیده می شود و به ندرت مشکل تجمع نیترات در گل و میوه و یا سبزی های میوه ای مطرح می باشد. تجمع نیترات در شرایط آبیاری نامنظم، آبیاری با آب فاضلاب، تنش خشکی، کمبود نور، درجه حرارت نامناسب رشد گیاه و مصرف زیاد کودهای شیمیایی نیتروژن افزایش می یابد.
  3. شرایط نوری مناسب، دمای بهینه، مدیریت آبیاری و مدیریت تغذیه، مصرف بهینه کود، افزودن کودهای ارگانیک، کاربرد باکتریهای محرک رشد و برداشت در هنگام عصر از روشهای کاهش تجمع نیترات در سبزیجات می باشد که منجر به افزایش کیفیت و کاهش معنی دار تجمع نیترات در سبزیجات می گردد، تا با مصرف سبزیجات سالم علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی آنها و بهبود تقویت سیستم ایمنی، از جهش های ژنی و پیشرفت سرطان ها و بیماری های قلبی عروقی پیشگیری گردد.