هشتمین جشنواره آموزشی - تحصیلی جایزه ملی ایثار
ویژه دانش آموزان، دانشجویان و طلاب شاهد و ایثارگر، به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران
دستورالعمل اجرایی
هشتمین جشنواره آموزشی –تحصیلی جایزه ملی ایثار
ویژه
دانش آموزان ، دانشجویان و طلاب شاهد و ایثارگر
معاونت آموزش ، پژوهش و نوآوری بنیاد شهید و امور ایثارگران
اداره کل آموزش
دبیرخانه جشنواره
مرداد ماه 1402
مقدمه :
با استناد به بیانه گام دوم انقلاب "جوانان محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی" هستند دانش آموزان ، دانشجویان و طلاب معزز شاهد و ایثارگر به عنوان بخشی از " نیروی انسانی مستعد و کارآمد، با زیر بنای عمیق و اصیل ایمانی از جمله مهم ترین ظرفیت های امید بخش کشور" هستند.
در راستای تحقق " اساسنامه طرح شاهد" مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی ، به منظور رسیدگی به مسایل دانش آموزان ، دانشجویان و طلاب معزز شاهد و ایثارگر، بالندگی همه جانبه و الگو ساختن آنان با بسیج همه امکانات و سرمایه های اولین جشنواره ایثار آموزشی تحصیلی با مشارکت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی و مدیریت حوزه علمیه و بنیاد شهیدو امور ایثارگران با هدف شناسایی، معرفی و شکوفایی دانش آموزان، دانشجویان و طلاب مستعد و نخبه شاهد و ایثارگر دستگاه ها و مراکز آموزشی در زمینه های علمی_ آموزشی، پژوهشی و فرهنگی برگزار می شود.
به فضل الهی، این جشنواره بستر ساز جوشش مضاعف جامعه هدف معزز شاهد و ایثارگر در راه کسب علم و معرفت است و امید است که تداوم این جشنواره منجر به شکوفایی بیشتر و پرورش مدیران متعهد و لایق و نیز نقش آفرینی شان با حفظ عزت و کرامت در عرصه های مختلف شود.
اهداف :
- زمینه سازی برای اعتلای همه جانبه دانش آموزان ، دانشجویان و طلاب گروه هدف
- شناسایی و تجلیل از دانش آموزان ، دانشجویان و طلاب سرآمد گروه هدف در زمینه های علمی – آموزشی ، پژوهشی و فرهنگی
- ایجاد پویایی ، تحرک و افزایش انگیزه در رقابت تحصیلی میان دانش آموزان ، دانشجویان و طلاب شاهد و ایثارگر
- زبده پروری ، تجلیل از چهره های برتر آموزشی و تحصیلی شاهد و ایثارگر
- تجلیل از مقام والای ایثارگران و خانواده شهدا در محیط های علمی
تعریف واژگان :
- دستگاه های آموزشی : وزارت علوم ، تحقیقات و فنآوری ـ وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ـ وزارت آموزش و پرورش ـ دانشگاه آزاد اسلامی و مدیریت حوزه های علمیه
- واحدهای آموزشی : دانشگاه ها ـ مراکز آموزش عالی ـ حوزه های علمیه ـ مدارس شاهد و طرح پراکنده شاهد
بنیاد : بنیاد شهید و امور ایثارگران
گروه هدف: طبق ماده یک آئین نامه اجرایی ماده 67 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، گروه هدف از نظر وضعیت ایثارگری شامل: همسرو فرزند شهید، جانباز25% و بالاتر، همسر و فرزندان آنان، آزادگان و همسر و فرزندان آنان
جشنواره ایثار آموزشی تحصیلی : رویدادی کشوری است که با مشارکت بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش و مدیریت حوزه های علمیه به صورت مشترک برگزار می شود که در آن دانش آموزان ، دانشجویان و طلاب برگزیده شاهد و ایثارگر انتخاب و معرفی می شوند.
دانش آموز، دانشجو و طلبه برگزیده : فردی که بر اساس مفاد این آئین نامه در چهار محور ایثارگری، علمی- آموزشی، پژوهشی بر اساس بالاترین امتیاز، سرآمد دیگر دانش آموزان ، دانشجویان و طلاب شاهد و ایثارگر در مقاطع تحصیلی مختلف شاغل به تحصیل است.
دانش آموز، دانشجو و طلبه نخبه/ استعداد درخشان: دانشجو و طلبه نخبه/ استعداد درخشان به فرد برجسته و کارآمدی گفته می شود که اثرگذاری وی در تولید علم، هنر، کارآفرینی و فناوری کشور محسوس باشد و هوش ، خلاقیت، کارآفرینی و نبوغ فکری وی در راستای تولید دانش و نوآوری موجب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی و متوازن کشور گردد و عضو بنیاد ملی نخبگان باشد .
دبیرخانه جشنواره : دبیرخانه مرکزی جشنواره واحدی است که به منظور برگزاری منسجم جشنواره در محل اداره کل آموزش بنیاد به صورت دائمی مستقر و فعالیت می کند.
مدیر کل آموزش بنیاد با ابلاغ معاون آموزش،پژوهش و نوآوری به عنوان دبیر جشنواره مسئولیت برگزاری کل جشنواره را بر عهده دارد و دبیر علمی اجرایی جشنواره با ابلاغ دبیر جشنواره مسئولیت تدوین محتوا، طراحی فرآیند، هماهنگی دبیرخانه را به عهده دارد.
واجدین شرایط شرکت در جشنواره :
دانش آموزان ، دانشجویان ، طلاب و کارآفرینان برتر از جامعه هدف مندرج در تبصره 1 ماده 67 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران شامل: همسر و فرزند شهید ، جانباز 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان ، آزادگان و همسر و فرزندان آنان .
شاخص های انتخاب برترین ها :
شاخص های انتخاب مطابق جدول پیوست برای دانش آموزان و دانشجویان و طلاب شاهد و ایثارگر به شرح زیر می باشد:
الف - واجدین شرایطی که حداقل 30 امتیاز از شاخص های انتخاب برترین ها ( ایثارگری ، آموزشی و پژوهشی ) را کسب نمایند مجوز معرفی به دبیرخانه جشنواره را خواهند داشت.
ب - کسانیکه دارای یکی از شرایط زیر باشند بدون لحاظ امتیاز به عنوان منتخب نهایی جشنواره معرفی می گردند :
- نفرات اول تا سوم المپیادهای علمی و پژوهشی بین المللی
- نفرات اول تا دهم کنکور بدون احتساب سهمیه
- نویسنده کتاب سال
- اختراع ، اکتشاف ثبت شده
- نفر اول دانشگاه در هر مقطع تحصیلی
- رتبه های برتر درآزمون علوم پایه و پره انترنی ( نفرات اول تا سوم )
- نفرات اول تا دهم دوره دستیاری و بورد
- نفرات اول آزمون جامع در هر رشته تحصیلی در دانشگاه
تبصره 1 : به جامعه هدف این دستورالعمل ( مادران ) که دارای فرزند می باشند به ازای هر فرزند 2 امتیاز تعلق می گیرد.
تبصره 2 :به ایثارگرانی که کارآفرینی ونوآوری داشته باشندبه ازای هرکارآفرینی و یا ابداع و نوآوری 2 امتیاز تعلق می گیرد.
نکات مهم :
- حداقل معدل کل برای دانش آموزان ، دانشجویان و طلاب شرکت کننده در این جشنواره 17 می باشد که 20 امتیاز در جدول امتیازات معدل برای آن لحاظ می شود (معدل17) و به ازای هر نمره بالاتر از آن (18 و 20) یک امتیاز به معدل اضافه خواهد شد.
- دانش آموزان ، دانشجویان و طلابی که در مقطع تحصیلی فعلی در مرحله نهایی جشنواره های پیشین جایزه ملی ایثار منتخب و به بنیاد شهید و امور ایثارگران معرفی شده اند امکان شرکت مجدد در جشنواره بعدی در همان مقطع را ندارند در مواردی که برگزیده به مقطع تحصیلی بالاتر راه یافته باشد در صورت دارا بودن سایر شرایط می تواند در جشنواره شرکت کند.
- سوابق ایثارگری علمی آموزشی و پژوهشی شرکت کنندگان در همان مقطع و مربوط به سال 1402 ملاک عمل خواهدبود .
نحوه انتخاب برترین ها :
براساس شاخص های تعیین شده ، انتخاب برترین ها در سه مرحله صورت خواهد گرفت .
- رزومه دانش آموزان ، دانشجویان و طلاب شرکت کننده در فراخوان از طریق مدارس ، دانشگاه ها و حوزه علمیه استانها جمع آوری شده و پس از ارزیابی در ستادهای شاهد استان ، پرونده واجدین شرایط پس از صورتجلسه به بنیاد استان ارسال می شود .
- ارسال پرونده ها توسط بنیاد استان به دبیرخانه جشنواره مستقر در اداره کل آموزش
- بررسی پرونده ها در دبیرخانه جشنواره و انتخاب منتخبین
تبصره : دستگاه های آموزشی محدودیتی در معرفی واجدین شرایط به دبیرخانه را ندارند و تعداد منتخبین هر دستگاه براساس امتیازات اخذ شده واجدین شرایط پس از بررسی رزومه آنها در دبیرخانه جشنواره مشخص خواهد شد.
زمان و مکان جشنواره :
زمان برگزاری جشنواره در اسفند ماه 1402خواهد بود.
مکان جشنواره در تهران به صورت حضوری و در استانها به صورت وبیناری
هدایا :
هدایای در نظر گرفته شده برای اهداء به برترین های جشنواره بشرح ذیل می باشد :
- واریز وجه نقد به حساب نفرات برگزیده
- لوح تقدیر ( با امضاء مشترک روسای دستگاه های آموزشی و رئیس بنیاد )
- تندیس جشنواره
فرآیندهای اجرایی جشنواره :
الف ) تشکیل کمیته علمی در هر دستگاه استانی
اعضاء کمیته علمی جشنواره توسط مدیرکل شاهد و ایثارگر تعیین و اسامی آنها به دبیرخانه جشنواره اعلام خواهد شد و در اولین جلسه کمیته علمی ، تقسیم کار بین اعضاء انجام خواهد شد .
تبصره : در کلیه جلسات این کمیته ها نماینده بنیاد نیز حضور خواهد داشت .
- اقدامات اجرایی کمیته علمی :
- بررسی اطلاعات و شرایط علمی واجدین شرایط سطح استانی ( داوری ) براساس شاخص های تعیین شده و اعلام مشخصات آنها به همراه سوابق و معرفی به بنیاد استانها جهت ارسال به کمیته داوری دبیرخانه جشنواره
- تهیه بانک اطلاعاتی واجدین شرکت در جشنواره
ب ) تشکیل کمیته اجرایی دبیرخانه جشنواره
اعضاء کمیته اجرایی بر اساس شرح وظایف به شرح ذیل می باشند :
- رئیس کمیته اجرایی با معرفی مدیرکل آموزش بنیاد
- نمایندگان تام الاختیار دستگاههای آموزشی
- کمیته داوری متشکل از نماینده دستگاه ها و بنیاد شهید و امور ایثارگران
در اولین جلسه کمیته ، تقسیم کار بین اعضاء انجام خواهد شد .
- اقدامات کمیته اجرایی :
- تشکیل دبیرخانه جشنواره
دبیرخانه براساس شرح وظایف از تاریخ 20/07/1402 رسماً و به شرح ذیل کار خود را آغاز خواهد نمود .
- هماهنگی لازم در زمینه تهیه مفاد بخشنامه برگزاری جشنواره به منظور ابلاغ به استانها و مراکز آموزشی تابعه
- تشکیل جلسات با حضور نمایندگان دستگاه های آموزشی برای انجام هماهنگی های لازم ، طبق جدول زمان بندی که متعاقباً اعلام خواهد شد .
- تهیه لیست نهایی از منتخبین جشنواره ( بانک اطلاعاتی )
پس از ارسال لیست اسامی واجدین شرایط از سوی کمیته های علمی دستگاههای آموزشی ، نسبت به تهیه بانک اطلاعاتی نهایی مدعوین توسط دبیرخانه جشنواره اقدام خواهد شد . این اطلاعات در کلیه مراحل اجرایی مبنای عمل خواهد بود .
- تهیه سین برنامه
برنامه های اجرایی روز جشنواره ابتدا به صورت پیشنهادی توسط اعضاء کمیته اجرایی جشنواره تهیه و در جلسه شورای مشورتی بررسی و به تصویب نهایی خواهد رسید .
- تهیه لیست میهمانان مدعو با همکاری دستگاههای آموزشی
- تهیه متن و محتوای تقدیر نامه
- تبلیغات محیطی، رسانه ای و فضای مجازی سایت دانشگاهها و مراکز آموزشی و ارسال پیامک به جامعه تحصیلی بالاخص جامعه هدف شاهد و ایثارگر
به منظور انجام تبلیغات محیطی و اطلاع رسانی مناسب ، پوستر فراخوان و پوستر نفرات منتخب جشنواره در اختیار دستگاه های اموزشی قرار می گیرد و براساس این طرح نسبت به تهیه تندیس ، چاپ پوستر ، استند ، بیلبورد و بنر توسط کمیته اجرایی و ارسال به کلیه استانها و نصب در اماکن مناسب اقدام خواهد شد .
- دعوت از منتخبین
با توجه به اسامی نهایی منتخبین جشنواره ، نسبت به ارسال دعوتنامه برای حضور آنها در جشنواره به دو صورت انجام خواهد شد .
الف) ارسال دعوت نامه برای منتخبین ساکن در شهرستانها از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران استان محل سکونت و حضور آنان در روز همایش در دفاتر بنیاد استان
ب) ارسال دعوت نامه برای منتخبین ساکن در تهران توسط اداره کل شاهد و ایثارگر دستگاه های آموزشی یا اداره کل آموزش بنیاد شهید با هماهنگی کمیته اجرایی اقدام خواهد شد .
ج) هم زمان در روز همایش از طریق وبینار یا ویدئو کنفرانس ارتباط با سالن همایش و بنیاد استانها بصورت آنلاین برقرار می گردد.
- دعوت از مسئولین و میهمانان ویژه
با هماهنگی کمیته اجرایی دعوتنامه لازم تهیه و به مبادی ذیربط ارسال خواهد شد .
- تهیه و آماده سازی و اعطاء هدایا
- هماهنگی با حراست دستگاه های آموزشی متبوع
- دعوت از روابط عمومی و رسانه ها برای حضور در جشنواره
- تهیه متن اخبار جشنواره برای انعکاس در رسانه ها
- تهیه تقدیر نامه ( تهیه متن ، چاپ ، اخذ امضاء و آماده سازی )
- تامین و پرداخت هزینه های مترتب
- مستند سازی جشنواره
کمیته علمی و داوری :
برای بررسی شرایط و مستندات واجدین شرایطی که از سوی دستگاههای آموزشی استانی ارسال شده است کمیته علمی و داوری در دبیرخانه جشنواره مستقر در اداره کل آموزش متشکل از دستگاه های آموزشی تشکیل و بر اساس شاخص های اختصاصی و مجموع امتیازات کسب شده ، نسبت به انتخاب منتخبین اقدام می گردد .
رزومه های واجدین شرایط بدون مشخصات فردی و نام دستگاه آموزشی، داوری می شود و سپس بالاترین امتیازات مشخص و منتخبین نهایی معرفی می شوند.
وظایف بنیاد استانها :
- تشکیل ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاهها و آموزش و پرورش و حوزه های علمیه در استانها .
- تهیه پوستر همایش و ارسال به مدارس ، دانشگاهها ، حوزه های علمیه و کلیه مراکز آموزشی و دفاتر بنیاد شهرستانها و انجام تبلیغات محیطی.
- شرکت در جلسات ستادهای شاهد و ایثارگر آموزش و پرورش ، دانشگاهها و حوزه های علمیه .
- تشکیل کمیته علمی و داوری در سطح استان با دستگاههای آموزشی برای انتخاب واجدین شرایط .
- صورتجلسه لیست واجدین شرایط هر یک از دستگاه های آموزشی جهت ارسال به دبیرخانه جشنواره.
- بررسی احراز نسبت ایثارگری واجدین شرایط مطابق با شاخص های اعلامی دبیرخانه جشنواره.
- ارسال مدارک آموزشی و تحصیلی دانش آموزان ، دانشجویان و طلاب واجد شرایط به ستاد مرکز .
- دعوت از استاندار ، امام جمعه ، نمایندگان مجلس ، روسای دانشگاهها و حوزه های علمیه ، مدیرکل آموزش و پرورش و سایر مسئولین استانی.
- برگزاری مراسم وبینار جشنواره در استان.
- ارائه گزارش عملکرد مطابق جدول زمانی برنامه عملیاتی.
مهلت ارسال مدارک در مرحله استانی :
- واجدین شرایط می بایستی 09/08/1402 تا تاریخ09/09/1402 نسبت به ارائه یا ارسال مدارک و مستندات (ایمیل و....) به مراکز آموزشی محل تحصیل خود اقدام نمایند .
- تشکیل کمیته علمی و داوری در سطح استانها از تاریخ 14/09/1402 لغایت19/09/1402
- ارسال اسامی ، مشخصات و سوابق واجد شرایط استانی به دبیرخانه جشنواره از تاریخ 20/09/1402لغایت 22/09/1402
- تشکیل کمیته علمی و داوری در دبیرخانه جشنواره از تاریخ27/09/1402لغایت 03/10/1402
- تهیه اسامی ، مشخصات ، سوابق و رزومه تحصیلی منتخبین کشوری توسط دبیرخانه جشنواره مستقر در اداره کل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران تا تاریخ 05/10/1402
برگزاری جشنواره در سطح ملی :
اولین جشنواره ایثار آموزشی _ تحصیلی به منظور تقدیر و تجلیل از دانش آموزان ، طلاب و دانشجویان برتر و منتخب آموزشی تحصیلی در مدارس دانشگاهها ، مراکز آموزشی و حوزه های علمیه کشور در اسفند ماه 1402 با دعوت از منتخبین و با حضور مسئولین عالی رتبه کشوری و منتخبین ساکن تهران به صورت حضوری(نشانی محل برگزاری متعاقبا اعلام خواهد شد ) و همزمان بصورت آنلاین از طریق ویدئو کنفرانس با حضور منتخبین استانی و جمعی از مسئولین و مقامات استان (در سالن همایش بنیاد استان یا استانداری استان محل سکونت/تحصیل ) برگزار خواهد شد
دبیرخانه هشتمین جشنواره ایثار آموزشی ،تحصیلی
مرداد 1402
پیش بینی زمان بندی اجرای فرآیندی های اصلی هشتمین جشنواره ایثار آموزشی تحصیلی اسفند ماه 1402
ردیف |
عنوان / موضوع |
حداکثر مهلت زمانی |
مسئول اجراء |
1 |
آغاز به کار دبیرخانه جشنواره |
19/07/1402 |
بنیاد |
2 |
تشکیل هشتمین جلسه کمیته اجرایی |
26/07/1402 |
بنیاد و دستگاه های آموزشی |
3 |
ارسال دستورالعمل اجرایی برگزاری مرحله استانی اولین جشنواره به استانها و مراکز آموزشی حاوی شاخص ها و نحوه انتخاب برترین ها |
30/07/1402 |
بنیاد و دستگاه های آموزشی |
4 |
اعلام فراخوان نام نویسی در هشتمین جشنواره (چاپ پوستر ، اطلاعیه در سایت ها ، پیامک و ...) |
10/8/1402لغایت 09/9/1402 |
بنیاد و دستگاه های آموزشی |
5 |
مصاحبه معاونین وزراء ، مدیران کل شاهد وایثارگر و مدیرکل آموزش بنیاد در زمینه فراخوان جشنواره و درج در سایت ها هم زمان (دو مرحله) |
هفته اول اذر ماه هفته اول بهمن ماه |
بنیاد و دستگاه های آموزشی |
6 |
تشکیل کمیته علمی و داوری در سطح استانها |
13/09/1402 لغایت19/09/1402
|
دستگاه های آموزشی |
7 |
انتخاب ،معرفی و تقدیر از برگزیدگان مرحله استانی هشتمین جشنواره |
20/09/1402لغایت 26/09/1402 |
دستگاه های آموزشی |
8 |
تعیین مکان اجرای برنامه |
14/10/1402 |
بنیاد و ......... |
9 |
تشکیل کمیته علمی در دبیرخانه جشنواره ، انتخاب و معرفی برترین های کشوری و اعلام مشخصات آنها به دبیرخانه جشنواره |
27/09/1402 لغایت 3/10/1402 |
دستگاه های آموزشی |
10 |
مصاحبه معاونین وزراء ، مدیران کل شاهد و مدیرکل آموزش بنیاد در زمینه برگزاری جشنواره درسطح ملی و تبیین ابعاد آن |
02/12/1402لغایت10/12/1402 |
بنیاد و دستگاه های آموزشی |
11 |
دعوت از برگزیدگان برای شرکت در مراسم تقدیر و تجلیل |
10/12/1402 |
دستگاه های آموزشی |
12 |
دعوت از مسئولین عالی رتبه ، وزارء و روسای دستگاه های آموزشی برای شرکت در مراسم |
6/12/1402 |
بنیاد و دستگاه های آموزشی |
13 |
اجرای تبلیغات محیطی و اطلاع رسانی |
6/12/1402 |
بنیاد و دستگاه های آموزشی |
14 |
تهیه و تصویب سین برنامه |
10/12/1402 |
بنیاد |
15 |
برگزاری نشست خبری و مطبوعاتی با حضور معاون محترم فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیران کل شاهد و ایثارگر وزارتخانه ها در تبیین ابعاد جشنواره و ذکر ویژگی ها |
10/12/1402 |
بنیاد |
16 |
اجرای مراسم تقدیر و تجلیل |
اسفند ماه1402 |
بنیاد و دستگاه های آموزشی |
17 |
ارائه گزارش عملکرد توسط استانها |
اسفند ماه1402 |
دفاتر بنیاد استانها |
دبیرخانه جشنواره
امور دانشجویان شاهد و ایثارگر