خانه :: اساتید :: اخبار

اخبارمعاونت دانشجویی


پیام های بهداشتی
پیام های بهداشتی برای پیشگیری از آنفلوانزا

 ویروس آنفلونزا از طریق هوا وقتی که فردی سرفه می کند، عطسه می کند و یا حتی صحبت می کند، منتقل می شود. آنفلونزا می تواند حتی با دست زدن به اشیائی که در اثر عطسه یا سرفه ی فرد مبتلا، آلوده می شود به دیگران منتقل شود. این بیماری یک روز قبل از شروع علائم بیماری می تواند به دیگران منتقل شود.

وظیفه افراد مختلف جامعه مطلع نمودن اعضای خانواده، همکاران و دوستان و تذکر دادن به آنان در مورد این بیماری می باشد.

با رعایت نکات زیر از خود و دیگران در مقابل این بیماری مراقبت کنید:

·         دست­هایتان رابا آب و صابون بشویید و یا با محلول­های ضدعفونی کننده تمیز کنید.

·         حداقل دو بار شستن دست­ها لازم است.

·         به خاطر داشته باشید که در حال حاضر آلودگی دست ها به ویروس یکی از دلایل انتشار سریع این بیماری می باشد.

·         از لمس کردن چشم ها، بینی و دهان خودداری کیند، چون باعث انتقال ویروس می شود.

·         اگر علائم بیماری را داشتید به پزشک مراجعه کنید و تا وقتی تب شما قطع نشده در خانه بمانید.

 

اگر علائم بیماری را دارید هنگام عطسه و سرفه:

·         بینی و دهان خود را با دستمال بگیرید.

·         بلافاصله دستمال را داخل کیسه پلاستیک گذاشته و نهایت داخل سطل زباله بیندازید.

·         اگر دستمال پارچه ای استفاده می کنید روزانه دوبار آن را بشویید و بعد از هر بار استفاده داخل کیسه پلاستسکی بگذارید.

·         ما معمولاً موقع عطسه یا سرفه کردن کف دست­هایمان را جلوی دهان و بینی می گیریم این مسئله باعث می شود:

·         عامل بیماری روی دست 2 تا 8 ساعت باقی بماند و به وسایلی که دست می زنیم منتقل شود.

·         با دست آلوده به صورت­مان دست زده یا چیزی را می خوریم که دوباره ویروس را به بدن ما وارد می کند.

·         با تلفن، صفحه کلید کامپیوتر، دستگیره درب ها دست می زنیم و عامل بیماری به آن منتقل و می تواند دیگران را آلوده کند.

·         اگر بلافاصله دستمال در اختیار ندارید حداقل به جای کف دست، آستین یا لباس­تان را جلوی دهان بگیرید.

·         استفاده از ماسک در مجامع عمومی تاثیری ندارد و توصیه نمی شود.

·         از تمیز بودن تلفن، صفحه کلید کامپیوتر و سایر اشیاء مطمئن شوید.

·         در حد امکان برقراری ارتباط با دیگران خصوصاً به صورت نزدیک (کمتر از یک متر) را محدود کنید.

·         اگر در محل کار احساس بیماری کردید با کسب اجازه از مدیریت به خانه بروید.

·         فاصله حداقل یک متری را با دیگران حفظ کنید.

·         این بیماری در اکثر موارد بدون درمان خاصی فقط با استراحت و تغذیه مناسب خوب می شوند.

·         از حضور در مناطق شلوغ خودداری کنید.

·         از تماس نزدیک با افرادی که علائم بیماری را دارند اجتناب نمائید.

 

علائم بیماری آنفلونزا شامل:

·         تب، سرفه، گلودرد، سردرد

·         لرز، کوفتگی بدن

·         احساس خستگی، همچنین اسهال، استفراغ در بعضی از بیماران

 

چه وقت باید بیمار را به بیمارستان یا مراکز بهداشتی رساند؟

·         اگر بیمار دچار تنگی نفس و یا اشکال در نفس کشیدن شود.

·         اگر تب بیمار بیش از سه روز طول بکشد و حال عمومی وی بدتر شود.

·         در مورد کودکان در صورت نفس کشیدن سریع و یا سختی و یا تداوم تب و تشنج باید به پزشک مراجعه نمود.

·         کودکان کم سن و سال مثل شیرخواران در صورت ابتلا به آنفلونزای جدید ممکن است علائمی از تب و خواب آلودگی، تشنج، بی قراری، عدم نوشیدن مایعات، استفراغ های مکرر، تغییر رنگ پوست به طرف کبودی، تنفس سریع داشته باشند.

·         استراحت کردن، نوشیدن مایعات، تغذیه مناسب، و استفاده از استامینوفن به عنوان تب بر بهترین راه درمان می باشد.

·         برای کاهش تب از قرص استامینوفن استفاده کنید، اکیداً توصیه می شود برای کاهش تب از مصرف آسپرین خودداری شود.

·         24 ساعت بعد از قطع تب و با تجویز پزشک می توانید به محل کار یا درس برگردید.

·         کودکان مهد کودک ها حداقل هفت روز پس از ابتلا به بیماری باید در منزل استراحت نمایند.

·         دانش آموزان مدارس و دانشجویان یک روز پس از قطع تب می توانند در کلاس حضور یابند.

·         برای افرادی که دچار علائم شدید بیماری می باشند، داروی موثر برای درمان وجود دارد.

·         واکسن آنفلونزای فصلی روی این بیماری موثر نیست ولی برای افراد پرخطر توصیه می شود.

·         افراد مبتلا به دیابت، آسم، بیماری قلبی، زنان باردار، و افراد خیلی چاق در صورت ابتلا به آنفلونزا احتمال بیشتری وجود دارد که دچار عارضه شوند. و باید بیشتر مراقب باشند.

·         فردی که با بیمار مبتلا در تماس بوده ممکن است یک تا چهار روز بعد دچار علائم بیماری شود.

 

افرادی که بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند عبارتند:

·         اشخاص بالای 65 سال

·         ساکنین خانه های سالمندان و آسایشگاه های بیماران مزمن

·         بزرگسالان و کودکان مبتلا به بیماری­های مزمن ریوی، قلبی، آسم

·         مبتلایان به دیابت، مشکلات کلیوی، نقص ایمنی

·         زنان باردار خصوصاً در سه ماهه دوم و سوم

·         پزشکان، پرستاران، و کارکنان بیمارستان­ها و مراکز درمانی

·         کارکنان آسایشگاه ها و خانه های سالمندان

·         افرادی که از بیماران مزمن مراقبت می کنند

·         اعضای خانواده افراد در معرض خطر

 

توصیه های کلی برای پیشگیری از ابتلا:

·         از افرادی که علائم شبیه بیماری آنفلونزا دارند حداقل به اندازه یک متر فاصله بگیرید.

·         در صورت وجود علائم، تا حد امکان از حضور در مکان های شلوغ بپرهیزید و یا مدت زمان آن کاهش دهید.

·         تا حد امکان از تماس با افرادی احتمال دارد بیمار باشند بپرهیزید و یا حداقل مدت زمان تماس نزدیک با آنها را کاهش دهید.

·         تهویه مناسب محل کار، محل زندگی، و کلاس درس یا هر محل تجمع دیگر بسیار اهمیت دارد، با باز کردن پنجره ها و درب ها در فواصل مناسب ورود هوای تازه به محیط می تواند مفید باشد. روزانه چندین بار درب­ها و پنجره های اتاق کار و محل زندگی خود را برای حداقل هر بار 10 دقیقه باز کنید.

 

در مدارس:

·         دانش آموزان و دانشجویان مهمترین پیام آوران پیشگیری از این بیماری در مدرسه، جامعه و خانواده هستند.

·         نقش آموزگاران و مربیان عزیز در پیشگیری از این بیماری بسیار مهم می باشد.

·         چنان چه دانش آموزان، آموزگاران، معلمین و کارکنان مدرسه احساس بیماری می کنند به پزشک مراجعه کنند.

·         در صورت مشاهده تب، برافروختگی، سرفه، و آب ریزش در دانش آموزان آنها را از دیگران جدا کنید.

·         چنان چه دانش آموزی دارای علائم بود در اسرع وقت به خانواده او اطلاع دهید.

·         نظافت کامل، تهویه و تدابیری برای کاهش تراکم جمعیت در یک نقطه از مدرسه باید صورت گیرد.

·         اکثریت موارد آنفلونزای جدید مثل آنفلونزای معمولی بوده و با استراحت در منزل کاملاً بهبود می یابد.

·         نوجوانان و جوانان بیشتر به آنفلونزای جدید مبتلا می شوند.

 

والدین و مربیان مهد کودک ها لازم است:

·      رعایت اصول بهداشت دست و رعایت آداب سرفه را نمایند.

·      کودکان را از افراد بیمار و محل های شلوغ دور نگه دارند.

·      همه آنچه را که کودک ممکن است به دهان خود بمالد با آب و صابون بشویند.

·      استفاده از اسباب بازی­های پارچه ای و پشمی در مهد کودک ها خطر انتقال بیماری را بیشتر می کند.

 

توصیه هایی به مساجد:

·         تهویه عامل مهمی از لحاظ کیفیت هوای سالم داخل مساجد می باشد. در صورتی که فن های برقی و تهویه وجود نداشته باشد باید با باز کردن پنجره و درب ها به فواصل مناسب تهویه داخل مسجد کمک نمایند.

·         راه دیگر انتقال در بین نمازگزاران مساجد این است که فرد بیمار با عطسه و سرفه، می تواند مهر، جانماز، رحل قرآن، میز، دستگیره یا فرش را آلوده و بیماری را به دیگران منتقل نماید.

·         ویروس 2 تا 8 ساعت روی اشیاء، باقی می ماند و می تواند بیماری را منتقل نماید.

·         اگر فرد سالم به اشیاء آلوده دست بزند و دست را به بینی، چشم و دهان بزند، بیمار خواهد شد.

·         لباس­ها و چادرهای موجود در مساجد می تواند منشاء انتقال آلودگی باشد بنابراین از چادر شخصی، سجاده و مهر خودتان استفاده نمائید.

·         در مساجد از لیوان یک بار مصرف استفاده شود و در صورت استفاده از ظروف شیشه ای برای هر بار استفاده با شوینده شسته شوند.

·         با خود لیوان تمیز همراه داشته باشید.

·         اگر علائم آنفلونزا دارید تا یک روز پس از قطع تب از رفتن به مساجد خودداری نمائید.

 

و در نهایت توجه داشته باشیم:

·      حتی کسانی که واکسن آنفلونزای فصلی زده اند از این بیماری در امان نخواهند بود.

·      وظیفه افراد جامعه مطلع نمودن اعضای خانواده، همکاران و دوستان، و تذکر دادن به آنان در مورد بیماری آنفلونزا می باشد.

·      خانواده، دوستان و همکاران خود را تشویق کنید تا رفتارهای پیشگیری کننده را رعایت کنند.

·      هیچ یک از ما از ابتلا به این بیماری مصون نیستم.

·      در آیات و روایات فراوانی اشاره شده که اهل ایمان نباید در رعایت موازین بهداشتی که سلامت آنان را به خطر می اندازد کوتاهی نمایند. 

با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان




پیام های بهداشتی
گزینه های غذایی سالم که دندان پزشکان، روزانه مصرف می کنند و به دیگران هم توصیه می کنند!

 گزینه هایغذایی سالم که دندان پزشکان، روزانه مصرف می کنند و به دیگران هم توصیه می کنند!

 

این نکته ثابت شده است که پلاک های دندان منجر به آسیب به مینای دندان و همچنین خطر ابتلا به بیماری های پریودنتال و تشکیل حفره های دندانی می شوند.

به نقل ازlivescienceدر حال حاضر پژوهش ها روی یافتن مواد غذایی خاص که برای حفظ سلامت دهان و دندان مفیدند، متمرکز شده است. در این میان گزینه های غذایی که دندان پزشکان روزانه مصرف می کنند تا خطر ابتلا به بیماری های دهان و دندان را کاهش دهند، معرفی شده است:

غذاهای ترد: غذاهایی که جویدن آنها طول می کشد، مثل هویج، سیب و خیار یک مکانیسم پاکسازی پلاک های دندانی مزاحم دارند. در واقع فرایند جویدن منجر به متلاشی شدن پلاک های دندانی می شود.

غذاهای غنی از ویتامین و مواد معدنی: غذاهای غنی از کلسیم مانند پنیر، بادام و سبزیجات برگ‌ دار و غذاهای غنی از فسفر مانند گوشت، تخم مرغ و ماهی می ‌تواند مینای دندان را مستحکم و سالم نگه دارد. در عوض غذاها و نوشابه‌ های اسیدی ممکن است باعث ایجاد خوردگی ‌های کوچک مینای دندان شوند. کلسیم و فسفر به رسوب مجدد مواد معدنی در این خوردگی‌ ها و ترمیم آنها کمک می‌ کند.

آدامس بدون قند: پس از غذا خوردن یک آدامس بدون قند بجوید. جویدن آدامس باعث تحریک ترشح بزاق می‌ شود، و برخی از باکتری ‌ها را می‌زداید. بدون قند بودن آدامس هم مهم است، باکتری‌ ها برای تولید پلاک به سوکروز یا قند معمولی نیاز دارند.

شیر: یک بررسی توسط محققان آمریکایی نشان داد که نوشیدن یک لیوان شیر پس از خوردن آب ‌نبات‌ های شیرین (فروت لوپز) میزان اسید در دهان را بیش از نوشیدن آب یا آب سیب کاهش می ‌دهد. به گفته پژوهشگران شیر برخی از اسیدهای تولید شده در پلاک باکتریایی را خنثی می ‌کند. اما اضافه کردن شیر به غلات آماده ممکن است همین سودمندی را نداشته باشد. شیر در این صورت حالتی شربت ‌مانند و شیرین پیدا می‌ کند که برای دندان خوب نیست.

چای: ترکیبات موجود در چای سیاه و سبز به نام پلی فنول منجر به کند کردن رشد باکتری های مرتبط با حفره های دندانی و بیماری لثه می شود. محققان آمریکایی دریافته اند که افرادی که دهان خود را ۱۰ بار در روز به مدت یک دقیقه با چای سیاه یا سفید شستشو می دهند، تجمع پلاک کمتری را در دهان خود نسبت به کسانی که دندانهایشان را با آب شستشو می دهند، تجربه می کنند. به گفته محققان بخصوص چای سیاه منجر به رفع بوی بد دهان از طریق سرکوب باکتری ها نیز می شود.

پنیر: پژوهش های منتشر شده در مجله دندان پزشکی آمریکا نشان می دهد افراد ۱۲ تا ۱۵ ساله ای که از پنیر چدار به طور مرتب استفاده می کنند، کمتر دچار اسید در دهان نسبت به کسانی می شوند که ماست بدون قند یا یک لیوان شیر می خورند. پنیر حتی منجر به خنثی کردن اسید و در نهایت جلوگیری از تشکیل پلاک می شود و آنهم با افزایش تولید بزاق.

کشمش: کشمش یک منبع غنی از فیتوکمیکال ها یا مواد شیمیایی گیاهی است که منجر به از بین بردن باکتری های مسئول حفره های دندانی می شود. برخی دیگر از ترکیبات کشمش نیز از رشد باکتری های مرتبط با بیماری های لثه پیشگیری می کنند.

آوای سلامت

 با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان

 




برنامه زمانی ارائه خدمات دندانپزشکی
مرکز بهداشت و درمان دانشگاه

به اطلاع دانشگاهیان محترم میرساند

دندان پزشکی مرکز بهداشت و درمان دانشگاه در ایام و ساعات ذیل دایر می باشد.

 

یکشنبه و چهار شنبه ها :9صبح الی 2 بعد از ظهر

 

*قبل از مراجعه جهت اطمینان از حضور دندان پزشک حتما" با شماره های

09368066273

تماس بگیرید 

 

 با آرزوی سلامتی و تندرستی

 معاونت دانشجویی

  مرکز بهداشت و درمان




قابل توجه دانشجویان متقاضی خوابگاه صدرا
اداره خوابگاهها

 به اطلاع دانشجویان متقاضی خوابگاه صدرا می‌رساند:

مبلغ اجاره بهای خوابگاه صدرا در نیمسال دوم سال‌تحصیلی 97-96 بصورت علی‌الحساب 6000000 ریال (معادل ششصد هزار تومان ) بوده که پس از واریز به حساب شماره 1703065089 بانک تجارت، با ارائه فیش واریزی به اداره خوابگاه‌ها نسبت به اخذ معرفی‌نامه اسکان اقدام گردد .
                                                                                                                                                                                                                                                                  اداره خوابگاه‌ها



پیام های بهداشتی
گزینه های غذایی سالم برای پیشگیری از عوارض بیماری های خودایمنی

 برای مبارزه با عوارض بیماری های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس یا ورم مفاصل پسوریاتیک، پیروی از برخی رژیم های غذایی مناسب بسیار موثر به نظر می رسد.

به نقل ازeverydayhealthدر حقیقت، رژیم سرشار از میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار، لبنیات کم چرب و پروتئین می تواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کنترل علائم بیماری های خود ایمنی موثر باشد.

سبزیجات تیره رنگ: این سبزیجات شامل کلم، اسفناج، برگ چغندر، و .... باید به منوی روزانه این بیماران اضافه شود. این سبزیجات حاوی میزان زیادی ویتامین کا، ویتامین ث و ... هستند که در تقویت سیستم ایمنی بدن موثرند. آنتی اکسیدان های موجود در سبزیجات تیره رنگ به خنثی سازی رادیکالهای آزاد می پردازند و از آسیب سلولی جلوگیری می کنند.

روغن زیتون: دو یا سه قاشق غذاخوری روغن زیتون برای افزایش سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است و خاصیت ضد التهابی دارد ضمن این که منبع خوبی از آنتی اکسیدانها محسوب می شود.

ماهی: ماهی های چرب بنا به اعلام بنیاد ملی آرتروز در آمریکا، باید در بیماران مبتلا به بیماری های خود ایمنی حداقل هفته ای سه بار مصرف شوند.

چای سبز: پلی فنول موجود در چای سبز خواص محافظتی برای پیشگیری از پیشرفت آرتروز دارد و ابتلا به نوعی رایج از آرتریت مرتبط با پیری را کند می کند.

زنجبیل: بررسی های انجام شده در سال ۲۰۱۴ نشان داد که مصرف یک تا دو قاشق غذاخوری زنجبیل تازه یا خشک شده در روز می تواند به کنترل علائم آرتریت روماتوئید کمک کند. البته کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، باید مراقب باشند چون زنجبیل به خودی خود یک رقیق کننده طبیعی خون است و قبل از اضافه کردن آن به لیست خرید خود، با پزشک تان حتما مشورت کنید.

لوبیا: انواع لوبیا قرمز، چیتی، سیاه و سفید در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است و یک غذای ضد التهاب به شمار می رود. کسانی که دچار ورم مفاصل پسوریاتیک هستند، بهتر است انواع لوبیا را که یک منبع عالی از پروتئین نیز محسوب می شود، و نقش مهمی در ساخت سلول ایفا می کند، در رژیم غذایی خود داشته باشند.

ماست پروبیوتیک: پروبیوتیک ها باکتری های مفید هستند که در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثرند. مطالعات نشان داده که استفاده از محصولات پروبیوتیک منجر به کنترل علائم در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید شده است.

آوای سلامت

با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان




به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان
1 تا7 بهمن

 

 

هفته ملی سرطان با شعار((سرطان قابل پیشگیری و درمان است،با خود مراقبتی و امید))

هفته اول بهمن ماه به عنوان «هفته ملی کنترل و پیشگیری از بیماری سرطان» اختصاص یافته و هدف از بزرگداشت این مناسبت افزایش آگاهی عمومی در مورد بیماری های سرطانی، عوامل سرطان زا و راه های پیشگیری از آن است

سرطان ها از مهم ترین بیماری های غیرواگیر هستند که بار بیماری عمده ای را به جامعه تحمیل می کند. سرطان دومین عامل شایع مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته و سومین عامل در کشورهای در حال توسعه است در حال حاضر سرطان عامل 12 درصد مرگ و میر در سراسر جهان می باشد.
   سرطان سومین عامل مرگ و میر در ایران است. سالانه بیش از 30000 نفر در اثر سرطان جان خود را از دست  می دهند. تخمین زده می شود هر سال در کشور بیش از 70000 مورد جدید سرطان اتفاق می افتد.

با کلیک روی لینک زیر بسته های آموزشی مفید را برای بالا بردن سطح آگاهی در خصوص سرطان را دریافت نمایید.

10 گام اساسی در پیشگیری از سرطان

 

با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان

 

 




قابل توجه دانشجویان متقاضی خوابگاه صدرا
اداره خوابگاهها
به اطلاع دانشجویان متقاضی خوابگاه صدرا می رساند
در خصوص اجاره بهاء خوابگاه صدرا برای نیمسال دوم سال‌تحصیلی 97-96 هیچ گونه توافقی با سرمایه گذار خوابگاه بعمل نیامده است. در صورت توافق مراتب به اطلاع دانشجویان عزیز خواهد رسید.



درخواست وام دانشجویی (روزانه - نوبت دوم)
اداره رفاه دانشجویان
اطلاعیه درخواست وام های دانشجویی(روزانه،نوبت دوم)
نیمسال دوم  97-96 (بهمن)
زمان درخواست وام:  لغایت 96/11/13
آدرس اینترنتی درخواست وام:      http://bp.swf.ir     
به راهنمای ورود به سایت ( نحوه درج کد ملی به عنوان نام کاربری و کلمه عبور) دقت کنید
درصورت وجود مشکل در سایت به ساختمان معاونت دانشجویی، اموررفاهی، اتاق شماره 19 مراجعه یا با شماره تلفن های 33052283-33052643 با پیش شماره 024 تماس حاصل شود
نکات قابل توجه
1-     درخواست وام ویژه دکتری بصورت ارائه فرم طبق زمان بندی اطلاعیه قبلی (تا 96/10/30)  انجام می گیرد
شرایط و مدارک لازم
1-    تکمیل اطلاعات دانشجویی در سایت
2-    نیاز مالی دانشجو(غیر شاغل و غیر بورسیه که هیچگونه درآمدی نداشته باشند)
3-    ارائه تعهد محضری و مدارک مربوط به ضامن به اتاق شماره 10 امور دانشجویان تا تاریخ 96/11/15 (دانشجویانی که قبلا تعهد داده اند نیاز به تعهد مجدد نمی باشد) ارائه تعهد محضری شامل دانشجویان دو مقطعی نیز می گردد.
4-    وجود اقساط معوق یا جریمه دیرکرد به هر میزان موجب عدم ثبت درخواست وام می گردد لذا از عدم وجود هریک از آنها اطمینان حاصل کنید.
5-    دانشجویان متقاضی وام های ازدواج، ودیعه مسکن متاهلی، حج و زیارت و مسکن استیجاری ملزم به ارائه مدارک مربوطه تا تاریخ 96/11/15 به اتاق 19 اموررفاهی دانشجویان (واقع در ساختمان معاونت دانشجویی ) می باشند.
·        مدارک وام ازدواج:اصل وکپی سند ازدواج (صفحات 2،3،4،5)، کپی شناسنامه صفحات(1،2) زوجین و کپی کارت ملی زوجین
·        مدارک وام مسکن: تائیدیه کتبی از اداره خوابگاه مبنی بر عدم سکونت در خوابگاههای ملکی.
·        مدارک وام  ودیعه مسکن: اصل وکپی اجاره نامه رسمی به نام دانشجو(مبلغ ودیعه بیشتر از سقف مبلغ وام باشد)، کپی سند ازدواج (صفحات 2،3،4،5)، کپی شناسنامه صفحات(1،2) زوجین و کپی کارت ملی زوجین
6-   پرداخت سقف مبلغ وام، منوط به تخصیص اعتبار ازطرف صندوق رفاه دانشجویان می باشد
7-    دانشجویان تحت پوشش بنیاد شهید و ایثارگران، مجاز به درخواست وام شهریه نمی باشند.(درخواست سایر وام ها بلامانع است)

اداره رفاه دانشجویان 




انتخاب اینترنتی خوابگاه
اداره خوابگاهها
انتخاب اینترنتی خوابگاه
قابل توجه دانشجویان روزانه کارشناسی ارشد و کارشناسی ساکن در خوابگاه‌های غیر دولتی
 
به اطلاع آندسته از دانشجویان روزانه کارشناسی ارشد 95 و مهر 96 (پسر و دختر )، دانشجویان کارشناسی دختر ورودی‌های 93، 94و 95 و دانشجویان کارشناسی پسر ورودی‌های 93 و 94 که متقاضی استفاده از خوابگاه‌های دولتی برای نیمسال دوم 97-96 بوده و پیش‌ثبت نام نموده‌اند می‌رساند سامانه اتوماسیون جامع خوابگاهی (به آدرس http://dorm.znu.ac.ir)جهت انتخاب اینترنتی خوابگاه از ساعت 9 صبح مورخه  96/10/30 فعال خواهد شد لذا این گروه از دانشجویان می‌توانند ضمن مطالعه فایل راهنمای برنامه مذکور طبق برنامه زمان‌بندی ذیل نسبت به انتخاب اتاق اقدام نمایند
بدیهی است عواقب ناشی از عدم انتخاب اتاق به عهده دانشجو خواهد بود.
 
نام خوابگاه
مقطع و ورودی
زمان
توضیحات
خواهران
ارشد 95و, 96
96/10/30
ویژه دانشجویانی که در ترم جاری (نیمسال اول 97-96) در خوابگاه‌های غیردولتی اسکان دارند. 
کارشناسی 93 و 94 و 95
برادران
ارشد 95 و 96
96/11/1
کارشناسی 93 و 94
96/11/2
 
لازم بذکر است دانشجویانی که در نیمسال اول 97-96 در خوابگاه‌های دولتی اسکان داشتند در صورت وجود ظرفیت خالی می‌توانند با انتخاب گزینه انتقال اتاق نسبت به جابجایی اتاق اقدام نمایند.
     توجه :                              
1-     دانشجویانی که درترم جاری در خوابگاه‌های خودگردان سکونت دارند ضروری است پس از انتخاب اینترنتی اتاق، در شروع نیمسال دوم تحصیلی ضمن واریز هزینه و اخذ معرفی‌نامه از اداره خوابگاه‌ها و تشکیل پرونده در سرپرستی‌ خوابگاه‌های مربوطه نسبت به تحویل اتاق اقدام نمایند.
2-     با توجه به ظرفیت بسیار محدود خوابگاه‌های دولتی برای اسکان دانشجویان کارشناسی دختر ورودی 96، نتایج اولویت‌بندی و زمان انتخاب اینترنتی خوابگاه برای این گروه از دانشجویان  پس از اسکان و ساماندهی دانشجویان ارشد و کارشناسی سنوات قبل متعاقباً اعلام خواهد شد.  
        توجه : در صورت داشتن هرگونه سؤال در روزهای اداری با شماره تلفن‌های 33052704- 33052298 (واحد برادران) و  33052428 (واحد خواهران) تماس حاصل نمایند                                                                       
                                                                                                 اداره خوابگاهها

 




پیام های بهداشتی
ولع مصرف نمک شاید به خاطر ۷ وضعیت پزشکی باشد

ولع مصرف نمک شاید به خاطر ۷ وضعیت پزشکی باشد

 مغز و بدن ما به گونه ای طراحی شده که از نمک برای زنده ماندن لذت ببریم. در طول تاریخ بشر، پیدا کردن نمک دشوار بود به طوری که ولع مصرف نمک یک مکانیسم برای بقا بود.

انجمن قلب آمریکا توصیه می کند بزرگسالان باید روزانه ۱۵۰۰ تا ۲۴۰۰ میلی گرم نمک مصرف می کنند. این میزان یعنی یک قاشق چای خوری نمک در روز.  نمک برای بسیاری از فرایندهای بدن از جمله عملکرد عضلات، و حفظ تعادل مایعات ضروری است ولی ولع مصرف نمک ممکن است نشانه ای از یک بیماری باشد:

بارداری: مادران باردار اغلب اسهال و استفراغ را به عنوان علائم اولیه بارداری تجربه می کنند. هر دوی این شرایط می توانند منجر به کم آبی بدن و هوس نمک شوند.

سندرم پیش از قاعدگی: چند روز قبل از شروع دوره قاعدگی طیف وسیعی از علائم از جمله نوسانات خلقی، از دست دادن خواب، و حتی میل شدید به غذا تجربه می شود. برای برخی از زنان هوس شدید به مصرف نمک نیز یک علامت دیگر است.

کم شدن آب بدن: بدن شما به حفظ سطح معینی از مایعات برای عملکرد درست نیازمند است. کاهش سطح مایعات بدن منجر به ولع مصرف نمک می شود. نشانه های دیگر از دست دادن آب بدن عبارتند از سرد شدن پوست و رنگ پریدگی، سرگیجه، احساس تشنگی، سردرد، کاهش ادرار، تغییرات خلق و خوی و تحریک پذیری، سریع شدن ضربان قلب، اسپاسم های عضلانی یا درد.

عدم تعادل الکترولیت: مایعات در بدن شما به حمل مواد معدنی حیاتی کمک می کنند و برای عملکرد درست اندام ها ضروری هستند. سدیم موجود در نمک یک ماده معدنی است. مواد معدنی که به نام الکترولیت ها شناخته می شوند، در صورت نامتعادل بودن منجر هوس نمک و به بروز علائمی از قبیل سردرد، تهوع و استفراغ، خستگی یا از دست دادن انرژی، گیجی، تحریک پذیری و تغییرات خلق و خوی، سردرد، تشنج و ... می شود.

بیماری آدیسون: غده فوق کلیه مسئول تولید هورمون هایی است که برای ادامه حیات ضروری هستند. بیماری آدیسون یک اختلال نادر است که منجر به کاهش میزان هورمون های تولید شده توسط عدد آدرنال می شود. افراد مبتلا به این بیماری تجره هوس نمک و سایر علائم از قبیل خستگی شدید و یا کمبود انرژی، پریدگی رنگ پوست، فشار خون پایین، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدون علت، اسهال بلند مدت، لکه های تیره روی پوست بخصوص پوست صورت را دارند.

استرس: غدد آدرنال مسئول ترشح و انتشار کورتیزول هستند. این هورمون به تنظیم فشار خون و پاسخ بدن به استرس کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که بدن افراد با سطوح بالاتر سدیم، سطوح پایین تری از کورتیزول را در طول دوره های استرس آزاد می کند. ولع مصرف نمک یکی از راه های بدن برای مقابله با استرس غیر معمول است.

سندرم بارتر: در افراد مبتلا به این سندرم سدیم جذب نمی شود و هرچه نمک مصرف می کنند، سدیم آن از طریق ادرار از دست می رود. علائم اولیه این سندرم عبارتند از وزن کم، فشار خون پایین، ضعف عضلانی یا درد، احساس نیاز به ادرار مکرر، سنگ کلیه و یبوست.

با آرزوی سلامتی و تندرستی

 معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان




قابل توجه دانشجویان ساکن در خوابگاههای دولتی
اداره خوابگاهها

 اطلاعیه

قابل توجه دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دولتی
 با توجه به اینکه اسامی تمام دانشجویانی که در نیمسال اول 97-96 در خوابگاه‌های دولتی ساکن بود‌ه‌اند از طریق اتوماسیون جامع خوابگاهی به نیمسال دوم سال تحصیلی97-96 منتقل گردیده است لذا آندسته از دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دولتی که برای نیمسال دوم 97-96 نیازی به خوابگاه ندارند می‌بایست با مراجعه به سرپرستی خوابگاه‌ها انصراف کتبی خود را اعلام نمایند. بدیهی است عدم تحویل انصراف کتبی به منزله انتخاب اتاق بوده و هزینه‌های مربوطه به عهده دانشجو خواهد بود.
ضمناً زمان انتخاب اینترنتی اتاق برای دانشجویان واجد‌شرایط انتقال به خوابگاه‌های دولتی بزودی اعلام خواهد شد.

                                                                                                                         اداره خوابگاه‌ها




پیام های بهداشتی
گزینه های غذایی سالم برای کمک به ترک سیگار!

گزینه  های غذایی سالم برای کمک به ترک سیگار!

استعمال دخانیات به اشکال مختلف، برای بیش از ۵ قرن، به یک عادت غیر قابل جایگزین برای بشر تبدیل شده است. این در حالی است که امروزه به خوبی ثابت شده که اعتیاد به دخانیات در کنار ناباروری، منجر به اختلالات در سیستم عصبی، ضعف بینایی و البته سرطان می شود.

با این حال مصرف منظم برخی از غذاها و نوشیدنی ها برای کسانی که قصد کنار گذاشتن این نوع اعتیاد را دارند، خالی از لطف نیست:

تخم آفتابگردان: تحقیقات متعدد نشان داده اند که مصرف دانه های آفتابگرادن اثری مشابه اثرات تنباکو بر روی ذهن فرد می گذارد. همچنین این دانه ها باعث افزایش ترشح آدرنالین می شودد. ویتامین های ب کمپلکس موجود در دانه های آفتابگردان به تغذیه سیستم عصبی کمک می کنند. البته به دلیل محتوای چربی بالا، مصرف بیش از حد این دانه ها توصیه نمی شود.

شیر: بعد از نوشیدن شیر، فرد سیگاری نسبت به سیگار بی میل می شود. همچنین زمانی که فرد به دلیل کاهش انرژی به نیکوتین اشتیاق پیدا می کند، پروتئین موجود در شیر می تواند انرژی مورد نیاز این فرد را تامین کند. هر زمان که احساس کردید به سیگار نیاز دارید، یک جرعه شیر بنوشید و یا سراغ ماست یا پنیر بروید تا از سیگار صرف نظر کنید.

میوه های خشک: تمام میوه های خشک شده از قبیل خرما و زردآلو، به دلیل بافت غنی و عطری که دارند، می توانند اشتیاق به سیگار کشیدن را کاهش دهند.

آجیل: تعداد انگشت شماری از انواع آجیل مانند بادام و یا فندق، ذهن شما را از سیگار کشیدن منحرف خواهند کرد. همچنین این نوع از آجیل میان وعده ای بزرگ با مقادیر زیادی از مواد مغذی و پروتئین ها هستند.

آب: برای کسانی که سخت در تلاشند تا سیگار را ترک کنند، نوشیدن آب اهمیت زیادی دارد. آب باعث می شود شما احساس سیری کامل کنید و تمایل به استعمال سیگار نداشته باشید. علاوه بر این، افراد سیگاری اغلب از کمبود آب رنج می برند و این نوشیدنی برای آنها ساده ترین راه برای غلبه بر عواقب سیگار مانند خشکی پوست است.

موز: این میوه سرشار از ویتامین های ضروری و مواد معدنی است که انرژی فرد را تقویت کرده و استرس ناشی از نیاز به نیکوتین را کاهش می دهد.

هویج: سیگار رابطه تنگاتنگی با ابتلا به سرطان دارد. هویج نیز یک ماده ضد سرطان است. کاروتنوئیدهای موجود در هویج نه تنها به ترک سیگار کمک می کنند بلکه از شما در برابر سرطان نیز محافظت می نمایند. پس هر وقت تمایل به سیگار کشیدن داشتید، سراغ مصرف هویج بروید.

دفتر ارتقای سلامت وزارت بهداشت درمان

با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان




شیوه نامه غیبت در امتحانات و حذف پزشکی دانشگاه زنجان
نیمسال اول سال تحصیلی 97-96

 شیوه نامه غیبت در امتحانات و حذف پزشکی دانشگاه زنجان نیمسال اول 97-96

 

دانشجویان در طول امتحانات آخر ترم  به هیچ عنوان  نمی توانند غیبت نمایند مگر به علت :

1-بستری در بیمارستان،( به علت قابل قبول وزمان قابل قبول با ارائه شواهد و مدارک قانونی وکافی، که شامل برگه پذیرش دربیمارستان ، نسخه دارویی،آزمایشات انجام شده ،خلاصه پرونده ، برگه ترخیص از بیمارستان ،ورسید تسویه حساب مالی همگی ممهور به مهر بیمارستان باشد وزایمان ،با ارائه گواهی ولادت )

2-بستری سرپایی،

تبصره 1- در صورتی که دانشجویان به دلیل بیماری سر پایی ، در سر جلسه امتحان حاضر نشوند باید به موقع وقبل از شروع امتحان ،پزشک مرکز بهداشت ودرمان دانشگاه ایشان را دیده وبسته به صلاحدید پزشک تصمیم مقتضی برای همان روز گرفته شود.

تبصره 2- دانشجویی که در سر جلسه به علت بیماری قادر به ادامه امتحان نباشد،بعد از ثبت نام در جلسه امتحان ،با مطلع ساختن مسئولین آموزشی ، به مرکز بهداشت ودرمان مراجعه نموده و در صورت تایید مرکز بهداشت ودرمان ، درس مذکور حذف خواهد شد.

تبصره 3- . دانشجویان شهرستانی در صورتیکه به دلیل بیماری در شهرستان بستری شوند، قبل از شروع امتحانات، باید مرکز بهداشت ودرمان ومسئولین آموزش دانشکده را از وضعیت خود با خبر سازند.

3- مبتلایان به ناراحتی های اعصاب وروان به نحوی که شرکت در امتحان برای آنها میسرنباشد بایستی بر اساس گواهی های تایید شده درس راحذف نمایند.

4- مبتلایان بیماری های خاص ،در صورت مشکل جدی می توانند مدارک وگواهی های مربوطه را به مرکز بهداشت ودرمان برای حذف درس ارائه دهند.

5- آخرین مهلت ارائه گواهی­های امتحانی به مرکز حداکثرسه روز کاری بعد از روز امتحان مورد نظر خواهد بود.پس از آن به هیچ عنوان گواهی توسط مرکز تحویل گرفته نخواهد شد.

 

مواردی از عدم پذیرش در کمسیون پزشکی*

·        برگه بستری سرپایی جزء موارد بستری در بیمارستان محسوب نمی­شود.

     -  بیماریهای سرپایی با تظاهرات بالینی جزئی که با مصرف دارو قابل کنترل باشد

     -   ارائه گواهی بدون مدارک تشخیصی همراه در خصوص بیماریهایی که تشخیص آنها مستلزم انجام اقدامات تشخیصی ( آزمایش ، رادیولوژی و ...) باشد

     -  ارائه گواهی مربوط به نیم سال قبل یا زمانهای گذشته

   -   گواهی­هایی که دارای خط خوردگی و خدشه بوده یا اصل گواهی ارائه نگردد.

*در پایان یادآوری می­گردد که دارا بودن گواهی استعلاجی ( از هر مرکز پزشکی ) به مفهوم مجوز عدم شرکت در برنامه­های آموزشی نمی­باشد بلکه کمسیون پزشکی دانشگاه مرجع رسیدگی و اعلام نظر در خصوص مدارک پزشکی فوق با در نظر گرفتن نوع و شدت بیماری و سوابق آموزشی دانشجو می­باشد.

 

                                                                   مرکز بهداشت و درمان دانشگاه زنجان




وام ضروری ویژه دانشجویان دکتری
اداره رفاه دانشجویی
اطلاعیه درخواست وام ویژه دانشجویان دکتری روزانه
سه ماهه زمستان 96
زمان درخواست وام:   96/10/9    لغایت 96/10/30
شرایط و مدارک لازم
1-    نیاز مالی دانشجو( غیر شاغلین و غیر بورسیه)
2-    ارائه تعهد محضری و مدارک مربوط به ضامن به اتاق شماره 10 امور دانشجویان تا تاریخ 96/10/30 (دانشجویانی که قبلا تعهد داده اند نیاز به تعهد مجدد نمی باشد) ارائه تعهد محضری شامل دانشجویان دو مقطعی نیز می گردد.
3-    وجود اقساط معوق یا جریمه دیرکرد به هر میزان موجب عدم ثبت درخواست وام می گردد لذا از عدم وجود هریک از آنها اطمینان حاصل کنید.
4-    ارائه درخواست وام ویژه دکتری برای بار اول، با ارائه فرم های یک و دو تکمیل و ممهور شده انجام میگیرد و سایر دانشجویان دکتری که قبلا از این نوع وام استفاده نموده اند صرفا با ارائه فرم یک نسبت به درخواست اقدام نمایند.
5-    کلیه دانشجویان ورودی 96 ملزم به درخواست وام ویژه نوع یک ( بانک توسعه تعاون) می باشند.
6-     زمان درخواست، به دلیل محدودیت زمانی، به هیچ وجه قابل تمدید نمی باشد
7-    طبق بخشنامه ارسالی صندوق رفاه، در صورتی که مشخص گردد فردی شاغل بوده و درخواست وام نموده، ملزم به بازگرداندن کلیه وام های اخذ شده  می گردد و نسبت به معرفی نامبرده  به کمیته انضباطی  اقدام خواهد شد.
 

اداره رفاه دانشجویان 




اعلام برنامه جدید
حضور دندانپزشک در مرکز بهداشت و درمان دانشگاه

  به اطلاع دانشگاهیان محترم میرساند

دندان پزشکی مرکز بهداشت و درمان دانشگاه در ایام و ساعات ذیل دایر می باشد.

 

یکشنبه و چهار شنبه ها :9صبح الی 2 بعد از ظهر

 

*قبل از مراجعه جهت اطمینان از حضور دندان پزشک حتما" با شماره های

33054444 یا 33054545 -33052222

تماس بگیرید 

 

 با آرزوی سلامتی و تندرستی

 معاونت دانشجویی

  مرکز بهداشت و درمان