خانه :: اساتید :: اخبار

اخبارمعاونت دانشجویی


پیامهای بهداشتی
منابع امگا 3 و 13 نکته ای که باید درباره آنها بدانید!

امگا 3 انواع چربی های خوب هستند و با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، افسردگی، زوال عقل، آرتریت و ... در ارتباطند. بدن شما قادر به تولید این چربی ها نیست و شما باید آنها را از راه غذا به دست بیاورید.

اسیدهای چرب امگا3 بیش از یک فرم دارند. انواع موجود در ماهی شاملDHAوEPAبه نظر می رسد فواید بی شماری برای سلامت داشته باشند. فرم های دیگر تحت عنوانALAدر روغن های گیاهی مانند بذر کتان، گردو، سبزیجات برگ دار تیره مانند اسفناج یافت می شود. بدن شما قادر است مقدار کمی ازALAرا به فرم های موجود در ماهی تغییر دهد.

- اسیدهای چرب امگا 3 از راه های مختلف سلامت قلب را تضمین می کند. این اسیدها التهاب در عروق خونی و بقیه بدن را محدود می نماید. امگا 3 در دوزهای بالاتر منجر به کاهش سطح چربی های خون مانند تری گلیسیرید می شود. در نهایت این چربی ها تشکیل پلاک در رگ های خونی را کند می کند.

- انجمن قلب آمریکا توصیه به مصرف یک گرم در روزEPAبه علاوهDHAبرای بیماران مبتلا به بیماری های قلبی می کند و این کار از طریق مصرف ماهی های چرب میسر است. پزشک تان ممکن است کپسولهای روغن ماهی را نیز توصیه کند. مطالعات حاکی از آن است کسانی که تجربه حمله قلبی را داشته اند، با مصرف امگا 3 کمتر دچار عوارض این عارضه و مرگ و میر ناشی از آن شده اند.

- امگا 3 به کاهش ضربان قلب و جلوگیری از آریتمی و بی نظمی ضربان قلبی کمک می کند.

- امگا 3 شناخته شده تحت عنوان EPAوDHAبا کاهش خطر چربی خون مرتبط با بیماری قلبی ارتباط دارد.

- امگا 3 و مکمل های آن با جلوگیری از ایجاد پلاک در رگ های خونی، به بهبود جریان خون کمک می کند و همین روند کاهش خطر سکته مغزی ناشی از مسدود شدن شریان ها و لخته شدن خون را به همراه دارد. البته در دوزهای بسیار بالا، امگا 3 ممکن است خطر ابتلا به سکته مغزی مرتبط با خونریزی را افزایش دهد. بنابراین در مورد مصرف دوز مناسب با پزشک تان مشورت کنید.

- مطالعات نشان می دهد که امگا 3 از درد و خشکی مفاصل در مبتلایان به آرتریت می کاهد. رژیم غذایی سرشار از این چربی ها اثربخشی داروهای ضد التهابی را افزایش می دهد.

- اینطور ثابت شده در کشورهایی که بالاترین میزان مصرف امگا 3وجود دارد، خطر ابتلا به افسردگی کمتر است.

- برخی مطالعات حاکی از آن است که امگا 3 علائم بیش فعالی همراه با نقص توجه را در کودکان کاهش می دهد. این چربی ها در رشد و عملکرد مغز نیز بسیار مهم هستند.

- شواهدی وجود دارد که نشان می دهد امگا 3 منجر به محافظت در برابر دمانس و زوال ذهنی مرتبط با سن می شود. افراد مسن تر که از یک رژیم غذایی سرشار از امگا 3 پیروی می کنند، کمتر به آلزایمر مبتلا می شوند.

- اسیدهای چرب امگا 3 برای تقویت مغز کودکان نیز مفید است. آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند کودکان هفته ای دو بار ماهی دریافت کنند.

- اگر شما مایل به مصرف ماهی نیستید، می توانید مکمل روغن ماهی را برای رساندن امگا 3 به بدن دریافت کنید. به افراد مبتلابه بیماری های قلبی مصرف یک گرم در روز امگا 3 توصیه می شود. اما قبل از شروع این دوز با پزشک تان مشورت کنید چون دوزهای بالا می توانند با برخی داروهای دیگر تداخل داشته و خطر خونریزی را افزایش دهند.

- منابع گیاهی امگا 3 شامل روغن کانولا، دانه کتان، گردو، گل کلم و اسفناج است.

با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان




پیامهای بهداشتی
ساده ترین نکات برای شستشوی ایمن میوه ها و سبزیجات

 شستشو و آماده سازی میوه ها و سبزیجات برای جلوگیری از بروز مسمومیت های غذایی از جمله باکتری ای کولای بسیار مهم است.

اکثر مردم از اهمیت تماس ایمن با فرآورده های گوشتی آگاه هستند اما بسیاری نیز هنوز نمی دانند که آلودگی سبزیجات و میوه ها منجر به مسمومیت های شدید غذایی می شود.

این یک افسانه است که مقدار کمی خاک، هیچ آسیبی به سلامتی نمی رساند. خاک می تواند گاهی حمل کننده باکتری های بسیار مضر باشد و اگرچه تولید کنندگان مواد غذایی دارای سیستم های خوبی در محل برای تمیز کردن میوه ها و سبزیجات هستند، اما خطر ابتلا به مسمومیت های غذایی هیچ گاه با این روش ها به صفر نمی رسد و به طور کامل حذف نمی شود.

بهترین روش های شستشو

شستشوی صحیح هر گونه آلودگی منتقله از راه خاک را از بین می برد بنابراین بسیار مهم است که هنگام شستن سبزیجات آنها را زیر شیر آب شستشو داده و به یک ظرف تازه انتقال دهید. این کار باید چند بار تکرار شود.

نکته دیگر این است که همیشه دستان خود را به طور کامل قبل و بعد از دست زدن به میوه ها و سبزیجات خام بشویید.

مواد غذایی خام از جمله میوه و سبزی باید کاملا از غذاهای دیگر جدا نگه داشته شود.

چاقو و تخته را پیش از تماس با این محصولات به طور کامل شستشو دهید.

استفاده از فرچه برای تمیز کردن میوه و یا برخی سبزیجات سفت، قبل از شستشو به تمیز شدن هرچه بهتر آنها کمک می کند.

حتی بهتر است قبل از شروع شستشو، تمام برگ ‌ها و ساقه‌ های زرد، خشک و کهنه را بگیرید و گل‌ و لای موجود در سبزی را از آن جدا کنید.

برای از بین بردن میکروب‌های احتمالی، به ازای هر لیتر آب، 3 تا 5 قطره محلول ضد عفونی کننده اضافه کنید و میوه و سبزی را درون آن بریزید. پس از 15 تا 20 دقیقه، آب را به آرامی خالی کنید و سبزی را خارج کنید.

دمای آب مصرفی برای شستشوی سبزی‌ها چندان اهمیتی ندارد اما برای حفظ تازگی، بهتر است سبزی‌ها را با آب خنک بشویید.

فراموش نکنید که هر چه سبزی ها پهن تر و دارای برگ باشند، احتمال آلوده بودنشان بیشتر است.

هیچ گاه سبزی را نشسته وارد یخچال نکنید.

لازم نیست حتما میوه های درختی را از این طریق شست وشو داد به خصوص میوه هایی که پوست شان را می گیریم.

قارچ نیز مانند سبزی خوردن باید قبل از مصرف ضدعفونی شود چراکه پوستی روی آن وجود ندارد که گرفته شود.

چطور باکتری ها به میوه و سبزی راه پیدا می کنند؟

باکتری ها می توانند بر روی میوه ها و سبزیجات از راه های مختلفی راه یابند. هنگام آبیاری و هنگام دریافت کود و یا در تماس با مدفوع پرندگان و یا دیگر حیوانات این آلودگی ها وارد خاک و بعد میوه و سبزی می شود.

البته هیچ نشانه ای مبنی بر این که سبزیجات به باکتری ای کولای یا دیگر باکتری ها آلوده شده باشد وجود ندارد و تنها راه جلوگیری از عدم ابتلا به مسمومیت، شستشوی صحیح است.

افراد در معرض بروز عفونت شامل زنان باردار، افراد مسن و یا هر کسی است که سیستم ایمنی بدنش ضعیف شده باشد. کودکان نیز باید تشویق شوند که بعد از دست زدن به سبزیجات یا میوه های خام، دست های خود را به طور کامل ضد عفونی کنند.

زمانی که به رستوران می روید، دست کم از سفارش دادن سالاد کاهو و سبزی خوردن پرهیز کنید و بویژه اگر فرد سالمند، کودک یا خانم بارداری همراهتان است، این نکته را حتما در نظر داشته باشید.

با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان




پیامهای بهداشتی
برای توقف آلرژی های فصلی، 5 گام موثر بردارید!

 اساسا توصیه هایی که برای تسکین آلرژی های فصلی به شما می شوند شامل این موارد هستند: مراجعه به پزشک، مصرف آنتی هیستامین ها، دوری از آلرژن ها و ...

راه های معمول درمان حساسیت، تنها راه هایی موقت برای جلوگیری از بروز آلرژی های فصلی هستند. اما راه حل هایی کارا و مناسب برای جلوگیری از بروز حساسیت های فصلی نیز وجود دارد.

چک کردن محیط خانه: گاهی اوقات ممکن است عوامل آلرژی زا در خانه باشند و فضای آزاد محل امن تری برای رهایی از حساسیت باشد. تحقیقات نشان داده است که آلودگی داخل خانه می تواند تا ۱۰ برابر بیشتر از هوای بیرون باشد. و از آنجا که بسیاری از ما بیش از نود درصد وقتمان را در خانه می گذرانیم، پس بهتر است که تمام بخش های خانه را به دنبال مواد آلرژی زا بگردیم. ملحفه ها، فرش، بخش های مرطوب خانه، فیلتر هوا و … از جمله موارد مهم و قابل توجه هستند. همه را تمیز یا جایگزین کنید.

بررسی عادات غذایی: عادات بد غذایی می تواند علاوه بر بروز مشکل در سلامتی، باعث افزایش حساسیت های فصلی می شود. مصرف مواد غذایی سالم منجر به کاهش بسیاری از این علائم آزاردهنده می شود. مطالعات و تحقیقات فراوان نشان داده اند که آنتی اکسیدان موجود در غذاهای سالم، عامل اصلی بهبود وضع عمومی بدن در برابر التهاب هستند. و همین مساله در کمک به بدن در مقابله با آلرژی ها نیز موثر خواهد بود. افرادی که دچار برخی حساسیت های غذایی هستند، در خصوص مصرف غذای سالم دقت کنند.

اقدام به کاهش وزن: افزایش وزن و چاقی، عامل اصلی بسیاری از بیماری ها هستند. اما اضافه وزن یکی از مهمترین دلایل بروز مشکل در روند عادی تنفس است. چربی های اطراف شکم منجر به جلوگیری از گسترش ریه و حرکن دیافراگم می شوند و بدین ترتیب کشیدن نفس عمیق برای فرد مشکل خواهد بود. این شاید بدترین وضعیت برای یک فرد مبتلا به آلرژی باشد. در صورت تلاش برای کاهش وزن، دریافت اکسیژن نیز برای فرد آسانتر خواهد بود.

دوری از اضطراب: استرس و اضطراب منجر به ترشح هورمون های استرس زا در بدن می شود. همین مساله باعث دریافت سیگنال های مختلف از بخش های مختلف بدن می شود. بدین ترتیب استرس می تواند منجر به کاهش توان دفاعی بدن شود و قدرت کافی را در مقابله با کنش های آلرژیک نخواهد داشت. در صورتی که یاد بگیرید استرس خود را کنترل کنید یا حداقل نوع واکنش خود را در برابر حوادث استرس زا بهتر انتخاب کنید، مطمئنا بهتر از پس آلرژی ها بر می آیید.

استفاده از مکمل های ضد حساسیت: جهت کاهش اثرات حساسیت، می توانید مولتی ویتامین هایی حاوی منیزیم، سلنیوم، ویتامین ث، ویتامین ای و ویتامین به عنوان مکمل داروهایی که پزشک به شما توصیه می کند، بهره ببرید. همچنین مصرف یک فنجان چای نعناع یا بابونه هرشب قبل از رفتن به رختخواب به منظور تسکین علائم آلرژی توصیه می شود.

با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان




اطلاعیه تعطیلی استخر
اداره تربیت بدنی

استخر دانشگاه به دلیل تعمیرات از تاریخ 95/12/21 لغایت 96/1/14 تعطیل می باشد




برنامه زمانی تعطیلی و بازگشایی خوابگاه‌ها
اداره خوابگاهها
برنامه زمانی تعطیلی و بازگشایی خوابگاه‌ها
 
قابل‌توجه کلیه دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه زنجان
 
      کلیه خوابگاه‌های دانشجویی فقط تا ساعت 16 روز شنبه  مورخه 28/12/1395 فعال می‌باشد. لذا لازم است دانشجویان ضمن تحویل اتاق اقدامات زیر را انجام دهند.
1. نظافت کلی اتاق
2. نظافت یخچال و خاموش نمودن آن‌ها و تخلیه مواد فاسد شدنی
3. بستن شیر رادیاتورها
4. بستن پنجره‌ها
5. خاموش نمودن برق اتاق‌ها
6. عدم جا گذاشتن وسایل شخصی و قیمتی  نظیر لپ تاپ ، گوشی تلفن، زیور آلات و... در اتاق.
7. تحویل کلید اتاق به سرپرستی خوابگاه بعد از قفل نمودن اتاق جهت انجام سمپاشی اتاق‌ها.
   ضمناً به اطلاع دانشجویان محترم می‌رساند خوابگاه فاطمیه یک (خواهران) و خوابگاه شهید نوری (برادران) از صبح روز سیزدهم فروردین جهت اسکان آماده می‌باشد. بقیه خوابگاهها از ساعت 8 صبح مورخ 14/01/1396 دایر خواهند بود.

اداره خوابگاهها




اطلاعیه اداره تغذیه
.

 به اطلاع دانشجویان گرامی میرساند :

با توجه به تمهیدات روزهای پایانی سال و لزوم حسابرسی حسابهای بانکی دانشگاه ، افزایش اعتبار کارتهای تغذیه از ساعت 14 روز شنبه مورخ 95/12/21 لغایت 96/01/05 امکان پذیر نخواهد بود . لذا در صورت نیاز به شارژ کارت تغذیه قبل از تاریخ فوق اقدام فرمایید.ضمنا سلف سرویس تا ناهار روز شنبه مورخ 95/12/28 دایر خواهد بود .

اداره تغذیه




پیامهای بهداشتی
سالم ترین گزینه های غذایی چرب، برای مبارزه با بیماری های مزمن

 به وضوح مشخص شده که مصرف غذاهای غنی از چربی های سالم مانند آجیل، روغن های گیاهی، و ماهی، اثرات محافظتی در برابر بسیاری از بیماری ها به ویژه بیماری های قلبی عروقی دارد.

به نقل ازhealthدر اینجا 13 خوراکی که حاوی بیشترین میزان چربی های غیر اشباع و مفید هستند، و باید روزانه مصرف شوند، معرفی شده است:

روغن زیتون: اصلی ترین چربی سالم است و پژوهش های بلند مدت نشان می دهد که مصرف مداوم آن منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و دیابت می شود. اجزای مختلف روغن زیتون شامل اسید اولئیک وsecoiridoidsمنجر به کند شدن روند پیری می شود. تحقیقات همچنین نشان می دهد سبزیجات سرخ شده توسط روغن زیتون حاوی میزان آنتی اکسیدان بیشتری هستند.

ماهی: همیشه از نسل های مختلف شنیده ایم که ماهی غذای مغز است و آنهم به خاطر وجود اسیدهای چرب امگا 3 در این ماده غذایی. مغز برای سالم ماندن نیاز به مصرف این چربی ها دارد. دستورالعمل های جدید غذایی توصیه به مصرف 8 اونس در هفته اسیدهای چرب امگا 3 می کند و آن هم برای مبارزه با التهاب و بیماری های مزمن.

آووکادو: منجر به کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود. محققان مکزیکی در سال 2014 اعلام کردند که مصرف منظم آووکادو علائم سندرم متابولیک را کاهش داده، قند خون را کنترل می کند و منجر به کاهش سطح کلسترول تام و تری گلیسیرید می شود.

تخم مرغ: تحقیقات نشان می دهد که مصرف صبح هنگام تخم مرغ می تواند احساس سیری را افزایش داده و در برابر مصرف شیرینی مقاومت ایجاد می کند.

آجیل: آجیل ایده آل ترین میان وعده از سوی طبیعت است و سرشار از ویتامینEو اسیدهای چرب آمینه، به همراه اسیدهای چرب غیر اشباع. خوردن مصرف منظم گردو خطر ابتلا به دیابت را 50 درصد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را 30 درصد کاهش می دهد. ضمن این که خوراکی موثری در کمک به جلوگیری از بروز سکته مغزی است.

کره بادام زمینی: مصرف منظم این خوراکی خطر ابتلا به سرطان سینه را به نحو چشمگیری کاهش می دهد و احساس سیری کامل ایجاد می کند.

روغن نارگیل: نوعی اصلی از چربی های اشباع شده به نام اسید لوریک در روغن نارگیل وجود دارد که دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتری است ضمن این که به عنوان منبع انرژی مفید شناخته می شود.

شکلات تیره: یک تکه شکلات تیره و مصرف آن در روز، محافظی برای قلب است. محققان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا گزارش داده اند که مصرف شکلات تیره، میکروب های خوب روده مانند بیفیدوباکتریوم و باکتری های اسیدلاکتیک را را رشد می دهد و منجر به تولید ترکیبات ضد التهابی برای بهبود سلامت قلب و عروق می گردد.

ماست یونانی: در برابر ابتلا به دیابت نوع دو، سرطان و بیماری های قلبی محافظت ایجاد می کند و یک منبع خوب چربی های مفید بخصوص برای گیاه خواران است.

زیتون: سرشار از اسید اولئیک و اسیدهای چرب اشباع نشده است که به حفاظت از سلامت قلب کمک م یکند. همچنین حاوی پلی فنول های آنتی اکسیدان یاست که منجر به محافظت در برابر آسیب سلولی می شود؛ و غنی از آهن، مس و فیبر است.

دانه ها: دانه هایی مانند دانه کدو، کنف، کتان، چیا، آفتاب گردان و ... سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که منجر به سرکوب التهاب می شود. همچنین منبع خوبی از پروتئین، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامینEو آهن و منیزیوم محسوب می شود.

سویا: منبع خوبی از پروتئین و اسیدهای چرب غیر اشباع است که می تواند جایگزین گوشت باشد. سویا همچنین غنی از فیبر و ایزوفلاون؛ نوعی استروژن گیاهی است.

پنیر: پنیرهای کم نمک و مصرف مداوم آنها خطر ابتلا به بیماری های قلبی و افزایش سطح کلسترول ال دی ال را کاهش می دهد. پنیرهای کهنه منبع خوبی از پروبیوتیک ها هستند و هضم غذا را راحت تر می کنند. پنیر سرشار از فسفر، پروتئین و کلسیم است و به حفظ وزن سالم نیز کمک می کند.

با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان




قابل توجه دانشجویان متقاضی وام
ادره رفاه دانشجویی

 دانشجوی گرامی لطفا جهت رفع نقص پرونده و ثبت وام تا تاریخ 95/12/10 به واحد امور رفاهی دانشجویان مراجعه فرمایید.

لیست دانشجویان متقاضی وام دارای نقص پرونده

جهت سهولت جستجو با زدن دکمه های Ctrl+F روی کیبورد و نوشتن شماره دانشجویی خود در کادر باز شده اقدام فرمایید.

 

نقص پرونده شماره دانشجويي نام خانوادگي نام
نقص پرونده 95442101 آبی امیررضا
نقص پرونده 95442101 آبی امیررضا
نقص پرونده 95205101 جعفری سیدمحمد
نقص پرونده 93296115 بختیاری مینا
نقص پرونده 92414118 صادقی عباس
نقص پرونده 91229109 پور محمد نسیم
نقص پرونده 95434123 کرم وند محمد
نقص پرونده 91265203 باباخانی محمد
نقص پرونده 92343110 جوانی ثنا
نقص پرونده 93500105 رضائی حدیثه
نقص پرونده 95401113 رضایی حمیده
نقص پرونده 95479102 جعفری مهدی
نقص پرونده 95253111 طهماسبی مهسا
نقص پرونده 95534107 مولاوردی مسعود
نقص پرونده 93134111 ایزدی حامد
نقص پرونده 95270106 عباسی رضا
نقص پرونده 95133109 حق ویردی الهه
نقص پرونده 95229103 آقاجانلو میلاد
نقص پرونده 94442171 فیلو احمد
نقص پرونده 95464113 شریفی زانیار
نقص پرونده 95367119 پیری شقایق
نقص پرونده 94493118 شهبازی سحر
نقص پرونده 91493256 ناطقی مهدی
نقص پرونده 92359204 چراغی سمانه
نقص پرونده 95442107 اسدی مجتبی
نقص پرونده 90484140 مردخشنود مهر داد
نقص پرونده 94213124 فریدونی ولاشجردی محسن
نقص پرونده 95336110 مرمری جیر ندهی سیده مهسا
نقص پرونده 95313125 طیبی مهسا
نقص پرونده 92358124 میرزائی محسن
نقص پرونده 95367112 یعقوبی زاده توحید
نقص پرونده 95322183 فتاحی حسن
نقص پرونده 94340124 عباسی فرشته
نقص پرونده 95272105 افشاری فاطمه
نقص پرونده 94190112 محمودی ناطور فاطمه
نقص پرونده 95368125 فرجی علیرضا
نقص پرونده 95442209 نوروزی میلاد
نقص پرونده 94484164 نعمتی حدیثه
نقص پرونده 95468104 شامخی مهدی
نقص پرونده 95326110 عسکری زیبا
نقص پرونده 94484133 رسولی صادق
نقص پرونده 95473102 خانی آرزو
نقص پرونده 94189103 پورولی مقدم حسن
نقص پرونده 94442109 امیدی پور محمد معین
نقص پرونده 95354108 زالی محمدعلی
نقص پرونده 95493115 دلاوری رسول
نقص پرونده 95287107 باقر چیزه مینا
نقص پرونده 95284119 ولی نژاد میترا
نقص پرونده 94484124 حسین پور ورزی محمود
نقص پرونده 94296114 لطفی مطهره
نقص پرونده 95368104 اظهری ارزنق حسین
نقص پرونده 95537101 احمدی امید
نقص پرونده 95423108 بیات علیرضا
نقص پرونده 94218119 داودی فاطمه
نقص پرونده 95423107 بیات سینا
نقص پرونده 95170115 قاسمی معصومه
نقص پرونده 95442156 صمدی محمدصابر
نقص پرونده 94314103 آقا خانی ندا
نقص پرونده 95328124 قرالو نازنین
نقص پرونده 95423129 کشاورز بهادری مهدی
نقص پرونده 95368132 نوربخش نسرین
نقص پرونده 95484112 حسینی فاطمه
نقص پرونده 95463129 گل محمدزاده مجید
نقص پرونده 95322179 علی نژاد علی
نقص پرونده 95442106 ارجمند نوشهر محمد
نقص پرونده 95212134 مصطفوی ارزو
نقص پرونده 95212121 سیف آبادی فاطمه
نقص پرونده 94189106 خسرو نژاد صابر
نقص پرونده 95442170 قربانی سوتگوابری ایمان
نقص پرونده 93358123 پور صالح فاطمه
نقص پرونده 95170132 محمدی هزار رود مهسا
نقص پرونده 94328115 سلیمانی حسین
نقص پرونده 95434119 طالبی امیرحسین
نقص پرونده 95442185 مددی مهدی
نقص پرونده 94434122 صمیمی پور فاطمه
نقص پرونده 95214113 ملکی زینب
نقص پرونده 94253117 رضائی فاطمه
نقص پرونده 95322109 الماسی زهرا
نقص پرونده 94434101 احمدی فاطمه
نقص پرونده 94360106 هادی سمانه
نقص پرونده 90611250 محمدی مجید
نقص پرونده 95401133 نعمتی فاطمه
نقص پرونده 94493112 رزمخواه شربیانی محمد مهدی
نقص پرونده 92423229 محمدی حامد
نقص پرونده 95500107 جلیل خانی سمیه
نقص پرونده 95442173 کابلی علی
نقص پرونده 94360104 محمدی زینب
قبلا وام ضروری با این عنوان گرفته 93126102 امجدیان طاهره 
قبلا وام ضروری با این عنوان گرفته 92453107 هالاکویی محمد حسین
قبلا وام ضروری با این عنوان گرفته 91453106 صبوری مهدی
قبلا وام ضروری با این عنوان گرفته 94320102 چورن محمدعلی الهی 
قبلا وام ضروری با این عنوان گرفته 92493104   فرهاد آفرین فرد
فاقد تعهد 94442175 قربانی جمشید
ترم دهم وام ازدواج ثبت نمی شود 91484112 رحمانی محمد
قبلا وام ضروری با این عنوان گرفته 94195120 رسولی رویا
قبلا وام ضروری با این عنوان گرفته 94279103 جانجان شهره
فاقد تعهد 93434207 خدایی حمید 
فاقد حساب 95212119 زضایی سبا
فاقد تعهد 95466114 متقی مجتبی
مانده معوقه اقساط مانع از ثبت وام می شود 94473101 اصلانی  
مانده معوقه اقساط مانع از ثبت وام می شود 94475101 اسدی آرزو
فاقد اطلاعات 95535109 آزادی مدرس 
فاقد تعهد 94466107   مهشاد صابری
فاقد اطلاعات 95478106   اکبر علیجانی
فاقد تعهد 95423123   امیرحسین عزیزی
فاقد اطلاعات 94363108   پریسا حیدری
فاقد تعهد 94265114   مهدی پیری
فاقد تعهد و حساب 94351109   خدیجه نوروزی
فاقد تعهد و حساب 94479107   فاروق حنیفه زاده
فاقد تعهد وحساب 94301128   معصومه محمدی
فاقد تعهد  94301127   فرشته محمدی
فاقد تعهد 95420107   ارجمند شیخی
فاقد تعهد 95406101   بهاره اکبری منفرد
فاقد تعهد 95336108   حمید عزیزی
فاقد تعهد 95432118   رعنا طالبی
فاقد تعهد 95432127   پروین نقوی
فاقد اطلاعات 95287156   فائزه داودی
فاقد تعهد 95270117   سعید میمنت آبادی
فاقد تعهد وحساب 94358132   سیده سمیرا موسوی
فاقد حساب 95410110   مرجان نریمانی
فاقد تعهد 95522138   پرستو کاویانی
فاقد پرونده 92401122   مریم محمدی
فاقد اطلاعات 95522123   پرستو سخایی
فاقد پرونده 95366120   مهدی رحیمی
فاقد پرونده 94483122   سمیه عباسی
فاقد پرونده 95464108   علی توکلی
فاقد تعهد 94364125   زهرا محبی
فاقد پرونده 95343123   نگار حیدری
فاقد حساب(شماره کارت داده است) 95522140   مهدی گل محمدی
فاقد تعهد 95464122   پیمان نورانی
فاقد تعهد 95152109   مجتبی حسنی
فاقد اطلاعات 95343106   امیر حسین اکبری
فاقد تعهد 94272144   کاظم نوری
فاقد تعهد 95432115   مهسا شیرخانلو
فاقد اطلاعات 93366212   فائزه محمدی
فاقد تعهد  94341126   رویا فاضلی
فاقد تعهد 95413101   سید سعید احمدی
فاقد تعهد 95142113   حسن رسولی
فاقد تعهد 95487110   سید سینا صدیقی
فاقد اطلاعات 95343146   مهسا محمدی
فاقد اطلاعات 95343108   زهرا امیر دلیر

 




پیامهای بهداشتی
برای فرار از افسردگی زمستانی، مصرف 9 ماده غذایی را فراموش نکنید!

 افسردگی زمستانی، عارضه‌ خلقی است که در طول دوره‌ای از سال که روزها در آنها کوتاه می‌ شود، به خصوص در کشورهای واقع در عرض‌‌های جغرافیایی بلندتر برخی افراد را مبتلا می ‌کند.

انجمن روانپزشکی آمریکا در اواخر دهه 1990 افسردگی زمستانی را با عنوان اختلال خلقی فصلی شناسایی کرد، و اکنون این عارضه با نام مخفف یعنیSADمورد اشاره قرار می گیرد.

افرادی که دچار افسردگی هستند، معمولا خلق اندوهگینشان را به صورت بروز دوره‌های متناوب تجربه می کنند. از این لحاظ مبتلایان به افسردگی زمستانی تنها این تفاوت را با مبتلایان به افسردگی معمول دارند، که نوسان‌ های خلقشان بر اساس فصل ‌هاست، و معمولا افسردگیشان در پاییز شروع می شود و تا بهار ادامه پیدا می‌‌ کند. البته گونه‌ ای از افسردگی تابستانی هم وجود دارد، که تعداد افراد کمتری را مبتلا می‌ کند.

با این اوصاف، برخی از پیشنهادهای غذایی برای پیشگیری از ابتلا به این نوع افسردگی معرفی شده است:

سبزیجات تیره رنگ: این گونه سبزیجات مانند اسفناج، کلم پیچ، و برگ چغندر، با افسردگی شدید ناشی از بروز التهاب در مغز مقابله می کنند. ویتامین کا موجود در این سبزیجات به مبارزه با تورم و التهاب کمک می کند.

لوبیا: کمبود فولات به نوعی با افسردگی مرتبط است. در این میان، مصرف لوبیا که یک محصول غذایی غنی از فیبر است، علاوه بر این که با افسردگی مبارزه می کند، تاثیرات داروهای ضد افسردگی را نیز افزایش می دهد. اضافه کردن 15 میلی گرم فولات به رژیم غذایی روزانه، تاثیرات داروهای ضد افسردگی را در کسانی که تحت درمان با این داروها هستند، افزایش می دهد و این را انجمن روان پزشکی آمریکا اعلام کرده است.

خوراک گوشت گاو: گوشت گاو یکی از بهترین منابع ویتامین ب 12 است. مشخص شده که سطوح بسیار پایین این ویتامین با بسیاری از مشکلات پزشکی و روان پزشکی از جمله افسردگی ارتباط مستقیم دارد.

قارچ: قارچ حاوی مقادیر زیادی از نیاسین و ریبوفلاوین است که می توانند خاصیت تقویت کنندگی خلق و خوی را داشته باشند. قارچ همچنین حاوی مقادیری از ویتامین دی است. مشخص شده کمبود این ویتامین نیز ارتباط مستقیمی با ابتلا به افسردگی دارد. مصرف روزانه نصف فنجان قارچ وحشی در طول روز، نیاز روزانه به ویتامین دی بدن را تامین می کند.

ماهی سالمون: این نوع ماهی نیز منبع غنی از ویتامین دی و اسیدهای چرب امگا 3 است. مصرف ماهی به میزان یک یا دو بار در هفته خطر ابتلا به افسردگی را به میزان زیادی کاهش می دهد و این را محققان مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد اعلام کرده اند. علاوه بر این، ماهی سالمون سرشار از ویتامین ب 12 برای مبارزه با خلق و خوی پایین و ابتلا به افسردگی است.

قهوه: پژوهش های منتشر شده در مجلهPlos ONEنشان می دهد کسانی که روزانه 4 فنجان قهوه می نوشند، نسبت به کسانی که به نوشیدنی هایی مانند الکل روی می آورند، 50 درصد کمتر احتمال دارد که به افسردگی مبتلا شوند.

میوه های خانواده مرکبات: پرتقال و گریپ فروت در فصل زمستان، منابع بزرگ فولات و ویتامین ث محسوب می شوند. این در حالی است که افرادی که دچار فقر ویتامین ث هستند، اغلب احساس خستگی و افسردگی می کنند و مطالعات بین المللی در سال 2014 ارتباط بین فقر این ویتامین و افسردگی را ثابت کرده اند.

سیب زمینی شیرین: دارای سطح بالایی از بتاکاروتن است؛ آنتی اکسیدانی قوی که به مبارزه با التهاب و تورم و در نتیجه افسردگی می رود.

زرده تخم مرغ: حاوی ویتامین دی و ویتامین ب 12 است ضمن این که کولین موجود در آن برای توسعه سلول های سالم مغز مفید به نظر می رسد. 

با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان




پیامهای بهداشتی
پرهیز از وعده های غذایی، با بدن چکار می کند؟

 تحقیقات نشان می دهند که نخوردن هر کدام از وعده های غذایی نه تنها کمکی به کاهش وزن نمی کند، بلکه یکی از عوارض آن، بروز چاقی بخصوص در ناحیه شکم است.

نخوردن وعده های غذایی، حتی وعده شام، به هر دلیلی که باشد، عواقب خوبی برای بدن ندارد و حداقل باعث 7 تغییر پرخطر در آن می شود:

از بین رفتن تعادل هورمونی: پرهیز از هر کدام از وعده های غذایی، منجر به افزایش هورمون کورتیزول در بدن می شود. هورمونی که اضطراب و استرس را در بدن افزایش می دهد. در این میان عدم تعادل هورمون انسولین در بدن نیز، منجر به نوسانات قند خون و بی ثباتی آن خواهد شد.

مشکلات گوارشی: با حذف وعده های غذایی، بدن به مواد مورد نیاز برای تامین انرژی و فعالیت دسترسی ندارد. مصرف سه وعده غذایی اصلی و دو میان وعده در روز برای عملکرد صحیح متابولیسم و سیستم گوارشی بدن ضروری است.

افزایش چربی در بدن: نخوردن وعده های غذایی باعث می شود بدن برای جلوگیری از کمبودهای تغذیه ای به جای مصرف چربی های بدن، آنها را ذخیر کند نه مصرف. همین روند، چاقی و بخصوص بروز چاقی شکمی را افزایش می دهد که خود خطری برای ابتلا به سندرم متابولیک، بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت است.

تحلیل رفتن بدن: با حذف وعده های غذایی، متابولیسم بدن کند می شود و بیشتر احساس خستگی و کج خلقی می کنید. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد بزرگسالانی که صبحانه کاملی مصرف می‌کنند خوش خلق تر و مثبت‌تر از افراد دیگر هستند.

بی نظمی قاعدگی: زنانی که به طور مرتب از وعده های غذایی بخصوص صبحانه صرفنظر می ‌کنند بیشتر در معرض بی نظمی‌ های قاعدگی قرار می‌گیرند. به عقیده محققان این افراد علاوه بر سندرم پیش از قاعدگی از مشکل یبوست نیز رنج می ‌برند.

احساس گرسنگی دائم: زمانی که از وعده های غذایی صرف نظر می‌کنید معده شما سیگنال‌ هایی به مغز فرستاده و اعلام خالی بودن می ‌کند؛ در نتیجه از همان ابتدای روز حس گرسنگی در بدنتان شکل گرفته و باقی می ‌ماند. صبحانه نخورها در واقع بیشتر در دام تغذیه ناسالم می افتند.

پرخوری: تحقیقات نشان داده است، اگر در زمان مناسب به اندازه‌ی کافی صبحانه میل کنید در ادامه‌ روز پرخوری نخواهید کرد، زیرا صبحانه اولین وعده بعد از بیدار شدن از خواب است، بنابراین حذف صبحانه زمان گرسنگی از شب گذشته را افزایش می ‌دهد، میزان قند خون پایین آمده و ترشح انسولین با مشکل مواجه می ‌شود، زمانی که انسولین زیاد شود اسید‌های چرب بیشتری ذخیره بدن خواهد شد. در نتیجه احساس خستگی در نیمه روز به سراغ شما خواهد آمد.

با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان






اطلاعیه اداره خوابگاهها
دانشجویان روزانه کارشناسی ارشد ورودی مهر 95
انتخاب اینترنتی خوابگاه برای دانشجویان پسر کارشناسی ارشد ورودی مهر 95 (ویژه دانشجویان روزانه)
قابل توجه دانشجویان روزانه کارشناسی ارشد ورودی مهر 95 ساکن در خوابگاه‌های غیر دولتی
به اطلاع آندسته از دانشجویان روزانه کارشناسی ارشد مهر 95 که متقاضی خوابگاه‌های دولتی برای نیمسال دوم 96-95 بوده و پیش‌ثبت نام نموده‌اند می‌رساند جهت انتخاب اینترنتی اتاق از ساعت 8 صبح روز دوشنبه مورخ18/11/95 لغایت ساعت 24 روز سه‌شنبه مورخ 19/11/95 با مراجعه به آدرس الکترونیکی http://dorm.znu.ac.irنسبت به انتخاب اینترنتی اتاق اقدام نمایند.
لازم بذکر است دانشجویان ورودی سال 95 کارشناسی ارشد که در نیمسال اول 96-95 در خوابگاه‌های دولتی اسکان داشتند در صورت وجود ظرفیت خالی می‌توانند با انتخاب گزینه انتقال اتاق نسبت به جابجایی اتاق اقدام نمایند.
بدیهی است عواقب ناشی از عدم انتخاب اتاق به عهده دانشجو خواهد بود.
توجه :                              
1- دانشجویانی که درترم گذشته در خوابگاه‌های خودگردان ساکن بوده‌اند ضروری است پس از انتخاب اینترنتی اتاق، در شروع نیمسال دوم تحصیلی ضمن واریز هزینه و اخذ معرفی‌نامه از اداره خوابگاه‌ها و تشکیل پرونده در سرپرستی‌ خوابگاه‌های مربوطه نسبت به تحویل اتاق اقدام نمایند.
2- با توجه به اینکه اسامی تمام دانشجویانی که در نیمسال اول 96-95 در خوابگاه‌های دولتی ساکن بودند از طریق اتوماسیون جامع خوابگاهی به نیمسال دوم سال تحصیلی96-95 منتقل گردیده است لذا آندسته از دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دولتی که برای نیمسال دوم 96-95 نیازی به خوابگاه ندارند می‌بایست با مراجعه به سرپرستی خوابگاه‌ها انصراف کتبی خود را اعلام نمایند. بدیهی است عدم تحویل انصراف کتبی به منزله انتخاب اتاق بوده و هزینه‌های مربوطه به عهده دانشجو خواهد بود.
توجه : در صورت داشتن هرگونه سؤال در روزهای اداری با شماره تلفن‌های 33052704- 33052298 تماس حاصل نمایید.
اداره خوابگاه‎ها
 
 
جهت سهولت در جستجوی اسامی بازدن دکمه های ctrl+F کیبورد و درج شماره دانشجویی اقدام فرمایید
 
دانشجویان کارشناسی ارشد دارای اولویت خوابگاههای دولتی
ردیف
شماره دانشجویی
1
95318104
2
95276105
3
95116103
4
95183101
5
95466103
6
95284105
7
95413118
8
95154113
9
95483103
10
95228107
11
95420110
12
95470114
13
95421109
14
95433101
15
95270115
16
95331114
17
95413117
18
95433104
19
95276109
20
95464120
21
95469102
22
95476103
23
95110102
24
95236105
25
95278111
26
95317104
27
95116126
28
95270117
29
95483109
30
95469112
31
95413101
32
95295113
33
95447107
34
95470115
35
95133101
36
95216113
37
95417101
38
95417102
39
95472101
40
95116121
41
95421106
42
95339107
43
95499105
44
95351107
45
95454113
46
95113106
47
95464101
48
95413108
49
95330113
50
95253113
51
95491101
52
95295105
53
95466114
54
95210101
55
95476105
56
95469101
57
95317101
58
95295107
59
95116120
60
95486110
61
95116112
62
95464109
64
95413115
65
95193103
66
95475107
67
95339105
68
95338116
69
95467102
70
95433111
71
95360107
72
95478105
73
95433123
74
95194101
75
95421108
76
95413119
77
95447104
78
95470105

 




پیامهای بهداشتی
رازهایی درباره سلامت چشم که هیچ گاه از زبان چشم پزشکان نشنیده اید!

 رازهایی درباره سلامت چشم که هیچ گاه از زبان چشم پزشکان نشنیده اید!

 

چشمهای ما رازهای زیادی در خود نهفته دارند، رازهایی که متخصصان چشم از آنها باخبرند اما ما چیزی درباره آنها نمی دانیم.

چشم های ما نکات و جزئیات با اهمیتی نه تنها در مورد بینایی و چشم بلکه سلامت عمومی ما در خود نهفته دارد.

خیره شدن به یک صفحه نمایش کامپیوتر در تمام طول روز شاید به چشم ها آسیب نرساند اما در طول زمان می تواند باعث چشم درد یا خستگی و خشکی چشم شود. برای جلوگیری از خستگی چشم روشنایی دستگاه را تنظیم کنید. هر 20 دقیقه یک بار به چشم های خود استراحت دهید و یا به طور منظم پلک بزنید.

از دستمال های کاغذی برای پاک کردن شیشه عینک خود استفاده نکنید. این دستمال ها حاوی چوب هستند و شیشه های عینک شما را خش می اندازند. از پارچه های ابریشمی و لطیف برای پاک کردن شیشه عینک خود استفاده کنید.

عینک های آفتابی پولاریزه اگرچه برای کم کردن حساسیت نسبت به نور و بازتاب آن از اجسام براق، بسیار مناسب هستند، اما برای دیدن صفحه های موبایل یا استفاده از صفحه های دستگاه های خودپرداز توصیه نمی شوند.

اگرچه تصور عمومی بر این است که پس از یک جراحی چشم، به سرعت می توانیم به زندگی عادی خود برگردیم، اما در واقع برای بسیاری از افراد، این زمان، مقادیری بیشتر طول می کشد. پس از اینکه مجبور شویم بر روی یک متن چند صفحه‌ ای تمرکز کنیم، متوجه می شویم که آنقدرها هم که فکر می کنیم کار ساده ای نیست و به زمانی بیش از این نیاز است.

هرچند خیلی از ما می دانیم اشعه یو وی یا ماوراء بنفش خورشید آسیب رسان به پوست است، اما هنوز خیلی ها نمی دانند که این اشعه برای چشم ها نیز مضر است. اگر شما از کسانی هستید که تنها زمانیکه آسمان آفتابی است عینک میزنید، مثل این می ماند که بگویید من فقط گاهی اوقات سیگار میکشم!

علی رغم اینکه درباره فواید هویج برای سلامت چشم بسیار شنیده ایم، هویج بهترین غذا برای چشم ها نیست. البته شاید بتوان این امتیاز را بیشتر به اسفناج، کلم پیچ و دیگر سبزیجات با برگ تیره نسبت داد. این سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین های ث وEهستند. آنتی اکسیدان ها به حفاظت از چشم د برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولای وابسته به سن کمک می کنند. البته نمی توان از آنها انتظار داشت مانع از ابتلا به مشکلات اولیه بینایی مانند نزدیک بینی یا دوربینی شوند.

قطره های چشم (از هر نوع)، اگر در یخچال نگهداری شوند، سوزش کمتری ایجاد می کنند.

بعضی از پزشکان بیماران را جهت جراحی آب مروارید تحت فشار قرار می دهند. باید گفت که صبر کردن برای این جراحی آسیبی به چشم های شما نمی رساند. آب مروارید فقط دید شما را با مشکل روبرو می کند مانند این است که از یک پنجره کثیف به بیرون نگاه کنید.

مطالعه در نور کم به چشمان شما آسیب نمی رساند. بدترین چیزی که ممکن است اتفاق بیفتد سردرد شدن شماست. بهترین راه برای استفاده از نور هنگام مطالعه، تابیدن مستقیم آن توسط چراغ رومیزی با سایه مات به روی صفحه مورد مطالعه است.

اگر از لنز های مدت دار استفاده می کنید، آنها را قبل از خواب در بیاورید. شانس عفونی شدن چشم ها به هنگام خواب با این لنزها 10 تا 15 برابر بیشتر است. لنزهای مدت دار لنزهایی هستند که می توان آنها را تقریبا تا 7 روز بدون اینکه نیازی به در آوردنشان به هنگام خواب باشد، استفاده کرد.

از قطره های چشمی که خیلی وقت پیش در کابینت نگه داشته اید استفاده نکنید. اگر چشم شما عفونی شده باشد این قطره شاید قرمزی چشم را بهتر کند، اما ممکن است باعث بدتر شدن عفونت شود. برخی افراد چشم خود را به خاطر همین اشتباه از دست داده اند.

ورم ملتحمه همیشه خوش خیم نیست. برخی بیماران به خاطر این بیماری دچار حساسیت به نور شده و یا بینایی خود را از دست می دهند. اما بسیاری از پزشکان آنتی بیوتیک را برای درمان آن تجویز کرده که اگر مشکل ویروسی باشد هیچ کمکی نخواهد کرد. اما اگر مبتلا به ورم ملتحمه باکتریایی شده باشید، شاید چنین درمانی برای شما کارگر باشد.

تست های سالیانه تنها راه برای جلوگیری از این بیماری ها هستند. این اصلا خوب نیست که منتظر بمانیم تا علائم بیماریهای چشمی به طور کامل ظاهر شوند و برای مان مشکل ساز شوند تا به پزشک مراجعه کنیم. توجه داشته باشید، برخی بیماریهای چشمی تا زمانیکه بینایی شما را از بین نبرند بروز نمی کنند.

با آرزوی سلامتی و تندرستی

معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان




پیامهای بهداشتی
چه مواد عذایی بیشتر از گوشت قرمز آهن دارن؟

 مصرف محصولات غذایی حاوی آهن به افزایش تعداد گلبول های قرمز برای حمل اکسیژن به سراسر بدن کمک می کند ضمن این که منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن و عملکرد شناختی خواهد شد.

توصیه های بین المللی بر این است که زنان بین 19 تا 50 سالگی روزانه 18 میلی گرم آهن دریافت کنند. البته این میزان مصرف آهن باید در میان گیاه خواران بیش از 32 میلی گرم باشد. فقر آهن شایع ترین اختلال تغذیه ای در بین زنان است و البته تنها راه حل آن مصرف گوشت قرمز نیست.

در اینجا 7 نوع ماده غذایی غنی از آهن که به اندازه گوشت قرمز یا حتی بیشتر از آن آهن دارند، معرفی شده است.

لوبیا سفید: خوردن یک فنجان و نیم لوبیا سفید، در هر وعده 4 میلی گرم آهن به بدن می رساند. لوبیا همچنین یک نیروگاه تغذیه ای برای رساندن پروتئین و فیبر به بدن است. مصرف این ماده غذایی منجر به کاهش کلسترول و کنترل بهتر قند خون می شود. به طور کلی دو نوع آهن هم و غیر هم وجود دارد. آهن هم در مواد غذایی گوشتی موجود بوده و جذب آن بیشتر از آهن غیر هم است که بیشتر در گیاهان یافت می شود. برای جذب آهن لوبیا سفید، می توانید آن را با ویتامین ث مصرف کنید.

اسفناج: یک فنجان اسفناج پخته شده چیزی حدود 3 و نیم میلی گرم آهن گیاهی به بدن می رساند. اسفناج همچنین منبع خوبی از 20 ماده معدنی و ویتامین دیگر است. اسفناج را نیز باید به همراه مرکبات مصرف کرد تا آهن آن بیشتر جذب بدن شود.

دانه های چیا: این دانه ها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند و البته یک دلیل دیگر برای مصرف آنها وجود دارد و این که منبع خوبی از آهن نیز محسوب می شوند. دانه های چیا در هر 1 اونس حدود 2 میلی گرم آهن دارند ضمن این که منبع خوبی از فیبر محلول هستند و به فرایند هضم دستگاه گوارش نیز کمک می کنند.

کاکائو و پودر کاکائو: فقط 3 اونس کاکائو یا پودر آن، 7 میلی گرم آهن به بدن می رساند. این آهن البته غیر هم است اما کاکائو سرشار از فلاونوئیدها برای ترویج سلامت قلب نیز محسوب می شود و منیزیم موجود در آن سلامت مغز را به همراه دارد.

زردچوبه: زردچوبه ادویه‌ ای سرشار از آهن است. در واقع در هر گرم زردچوبه 0.6 میلی گرم آهن وجود دارد.

عدس: در هر 100 گرم این حبوبات 1.5 و 3 میلی گرم آهن وجود دارد. به علاوه باید بدانید که این مواد غذایی سرشار از قندهای پیچیده و فیبر است. عدس، چربی ندارد و این یک مزیت بزرگ است. برای جذب آهن موجود در عدس، علاوه بر اضافه کردن لیمو ترش به آن می توان از جعفری نیز استفاده کرد.

آویشن: این گیاه معطر و خوش طعم سرشار از آهن است و در هر 10 گرم آن 12 میلی گرم آهن وجود دارد. علاوه بر آویشن، جعفری نیز سرشار از آهن است. در هر 100 گرم جعفری حاوی حداقل 3.8 میلی گرم آهن وجود دارد.

با آرزوی سلامتی و تندرستی

 معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان




انتخاب اینترنتی اتاق
اداره خوابگاهها

 قابل توجه دانشجویان روزانه کارشناسی ارشد ورودی مهر 95 ساکن در خوابگاه‌های

غیر دولتی(خواهران)
به اطلاع آندسته از دانشجویان روزانه کارشناسی ارشد مهر 95 که متقاضی خوابگاه‌های دولتی برای نیمسال دوم 96-95 بوده و پیش‌ثبت نام نموده‌اند می‌رساند جهت انتخاب اینترنتی اتاق از ساعت 8 صبح روز سه شنبه مورخ 95/11/5 لغایت ساعت 24 روز پنجشنبه مورخ 95/11/7 با مراجعه به آدرس الکترونیکی http://dorm.znu.ac.ir نسبت به انتخاب اینترنتی اتاق اقدام نمایند.
لازم بذکر است دانشجویان ورودی سال 95 کارشناسی ارشد که در نیمسال اول 96-95 در خوابگاه‌های دولتی اسکان داشتند در صورت وجود ظرفیت خالی می‌توانند با انتخاب گزینه انتقال اتاق نسبت به جابجایی اتاق اقدام نمایند.
بدیهی است عواقب ناشی از عدم انتخاب اتاق به عهده دانشجو خواهد بود.
توجه :
1- دانشجویانی که درترم گذشته در خوابگاه‌های خودگردان ساکن بوده‌اند ضروری است پس از انتخاب اینترنتی اتاق، در شروع نیمسال دوم تحصیلی ضمن واریز هزینه و اخذ معرفی‌نامه از اداره خوابگاه‌ها و تشکیل پرونده در سرپرستی‌ خوابگاه‌های مربوطه نسبت به تحویل اتاق اقدام نمایند.
2- با توجه به اینکه اسامی تمام دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دولتی درترم جاری از طریق اتوماسیون جامع خوابگاهی به نیمسال دوم سال تحصیلی96-95 منتقل گردیده است لذا آندسته از دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دولتی که برای نیمسال دوم 96-95 نیازی به خوابگاه ندارند می‌بایست با مراجعه به سرپرستی خوابگاه‌ها انصراف کتبی خود را اعلام نمایند. بدیهی است عدم تحویل انصراف کتبی به منزله انتخاب اتاق بوده و هزینه‌های مربوطه به عهده دانشجو خواهد بود.
توجه : در صورت داشتن هرگونه سؤال در روزهای اداری با شماره تلفن‌های 33052704- 33052298(برادران) و 33052428 (خواهران)تماس حاصل نمایید.
اداره خوابگاه‎ها
جهت سهولت در جستجوی اسامی بازدن دکمه های ctrl+F کیبورد و درج شماره دانشجویی اقدام فرمایید
 
دانشجویان دارای اولویت خوابگاههای دولتی
رشته تحصیلی
شماره دانشجویی
آموزش زبان انگليسي
95314120
فيزيک
95270111
گياهپزشکي
95153103
زراعت واصلاح نباتات
95113101
فيزيک
95278115
فيزيک
95279202
جغرافيا
95337101
تاريخ فرهنگ و تمدن اسلامي
95330104
جغرافيا
95406101
جغرافيا
95317106
شيمي
95213107
تربيت بدني
95360103
زيست شناسي
95246106
زيست شناسي
95295102
علوم صنايع غذايي
95479101
تاريخ وتمدن ملل اسلامي
95410112
گياهپزشکي
95110106
روانشناسي
95326113
علوم اقتصاد
95363106
زراعت واصلاح نباتات
95110101
علوم خاک
95534108
علوم باغباني
95476107
معماري
95433118
شيمي
95215108
معماري
95433116
روانشناسي
95326112
معماري
95433119
روانشناسي
95326105
معماري
95433114
مديريت بازرگاني
95354103
علوم خاک
95110108
شيمي
95215115
جغرافيا
95335101
زراعت واصلاح نباتات
95110104
جغرافيا
95316103
برق
95469104
کامپيوتر
95464103
عمران
95467111
شيمي
95213106
زمين شناسي
95337107
جغرافيا
95337102
عمران
95467105
آموزش زبان انگليسي
95314110
مديريت بازرگاني
95354112
شيمي
95213119
زيست شناسي
95299109
علوم باغباني
95473109
کامپيوتر
95464117
مکانيک
95486106
فيزيک
95284104
برق
95469113
علوم محيط زيست
95254104
شيمي
95213105
زراعت واصلاح نباتات
95116110
فيزيک
2595881574
فيزيک
95279103
آموزش زبان انگليسي
95314114
شيمي
95216104
معماري
95433112
فيزيک
95276103
زيست شناسي
95299114
فلسفه
95410110
زبان وادبيات فارسي
95393107
زراعت واصلاح نباتات
95110105
زمين شناسي
95295101
روانشناسي
95326102
فيزيک
95278103
گياهپزشکي
95154101
زيست شناسي
95246103
علوم خاک
95534110
فيزيک
95276116
فيزيک
95284118
زمين شناسي
95253115
شيمي
95214112
مديريت منابع انساني
95352113
شيمي
95236101
مديريت بازرگاني
95354104
جغرافيا
95337114
شيمي
95215110
جغرافيا
95335109
روانشناسي
95326106
علوم خاک
95535101
زمين شناسي
95253106
زراعت واصلاح نباتات
95113103
برق
95468109
عمران
95467107
معماري
95433108
زيست شناسي
95299103
علوم دامي
95193105
شيمي
95214101
علوم باغباني
95476102
عمران
95466113
معماري
95433105
آمار
95228115
علوم خاک
95535104
عمران
95466108
فيزيک
95278116
مهندسي آب
95190106
آمار
95228116
ترويج
95134107



پیامهای بهداشتی
هفت گام ساده برای کوچک کردن شکم در یک هفته

 افزایش حجم شکم در اثر نفخ شایع است و ارتباطی هم با افزایش حجم چربی شکمی ندارد. این اتفاق بخصوص زمانی می افتد که حرکات دستگاه گوارش با مشکل مواجه شود.

با این اوصاف غلبه بر نفخ شکم از طریق مصرف برخی مواد غذایی به راحتی امکان پذیر است:

افزایش مصرف فیبر: نفخ و به همراه آن ابتلا به یبوست باعث افزایش حجم شکم می شود. یک راه برای از بین بردن این عارضه، مصرف بیشتر فیبر از طریق رژیم غذایی است. فیبر منجر به تخلیه مواد زائد از شکم می شود. فیبرهای محلول و نامحلول که در پسیلیوم و سبوس یافت می شوند، وارد روده بزرگ شده و سرعت دفع را افزایش می دهند.

کاهش مصرف سدیم: سدیم خود عاملی برای تجمع آب در بدن و افزایش حجم شکم است. بدن ما روزانه به بیش از 1500 میلی گرم سدیم نیاز ندارد. مصرف غذاهای شور را کاهش دهید و در هنگام خرید بسته های غذایی به میزان سدیم روی آنها توجه کنید تا شاهد کاهش سریع حجم شکم باشید.

مصرف پتاسیم: مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند موز و سیب زمینی منجر به تخلیه آب اضافه از بدن می شود. فراموش نکنید زمانی که تعادل سدیم و پتاسیم در بدن به هم می خورد، مایعات اضافی در بدن انباشته می شوند. اگر سدیم بیش از حد طبیعی باشد، آب در بدن انباشته می شود. سیب زمینی متوسط پخته شده با پوست، موز، انبه، اسفناج، و پرتقال را به رژیم غذایی تان به میزان کافی اضافه کنید.

اجتناب از قندهای الکلی: شیرین کننده های مصنوعی یا قندهای الکلی که در محصولات رژیمی یافت می شوند، به صورت ناقص هضم خواهند شد. در این میان باکتری های روده این مواد را تخمیر می کنند و باعث تولید گاز یا حتی اسهال می شوند. از مصرف مواد غذایی که روی برچسب آنها سوربیتول، مانیتول، زایلیتول و لاسیتول قید شده، اجتناب کنید تا شاهد کوچک تر شدن شکم خود باشید.

نوشیدن مایعات: مصرف کافی مایعات، دفع مواد زاید از روده ها را تسریع می کند و از یبوست جلوگیری می نماید. هرچقدر هم تلاش کنید تا سایر نکات بالا را رعایت کرده باشید، با این حال در صورت عدم مصرف مایعات کافی، نتیجه لازم را در کاهش حجم شکم خود دریافت نخواهید کرد. روزانه حداقل 8 لیوان آب یا سایر مایعات مفید را دریافت کنید؛ مایعاتی که چاق کننده و مضر نیستند؛ مانند آب سبزیجات.

مصرف پروبیوتیک ها: عدم تعادل در باکتری های مفید روده منجر به بروز نفخ و بزرگتر شدن حجم شکم می شود. این در حالی است که مصرف لبنیات حاوی پروبیوتیک یا باکتری های مفید برای روده، می تواند از این مشکل جلوگیری کند. پروبیوتیک ها منجر به افزایش حرکات روده می شوند و از بین برنده یبوست هستند.

پرهیز از مصرف بیش از حد مواد خام: درست است که باید به میزان کافی میوه و سبزی بخورید اما مصرف بیش از حد آنها به صورت خام منجر به متورم شدن معده می شود. برای رفع این مشکل، میوه و سبزی را در یک وعده پشت سر هم مصرف نکنید و آنها را در فواصل مصرف روز استفاده نمایید.

با آرزوی سلامتی و تندرستی

   معاونت دانشجویی

مرکز بهداشت و درمان