خانه :: اساتید :: اخبار

اخبارمعاونت دانشجویی


توزیع غذا در تابستان 1400 با قیمت آزاد(قیمت تمام شده)
توزیع غذا از مورخه 1400/04/28 با قیمت تمام شده در سلف سرویس کارکنان

به اطلاع دانشگاهیان گرامی(اساتید، کارکنان و دانشجویان) می رساند از مورخه 1400/04/28 تا  1400/06/15 سلف کارکنان با قیمت تمام شده غذاها(لیست قیمت غذاها)، آماده ارائه خدمات برای وعده ناهار و شام می باشد. دانشگاهیان می بایست از طریق سیستم اتوماسیون تغذیه دانشگاه به آدرس: http://food.znu.ac.ir  نسبت به رزرو غذا اقدام نمایند(با استفاده از مرورگر Google Chrome).

نکات مهم:

1-در زمان رزرو، کل مبلغ تمام شده غذا از کارت اعتباری تغذیه دانشگاهیان کسر خواهد شد.

2- در این ایام غذا به قیمت یارانه ای طبخ وتوزیع نخواهد شد و کل مبلغ غذا توسط دانشجو پرداخت می شود.

3-درصورتیکه آمار به حد نصاب روزانه 100پرس برسد طبخ و توزیع غذا انجام خواهد شد. و اگر به حد نصاب نرسد مبلغ کسر شده افرادیکه غذا رزرو کرده اند به کارت تغذیه آنها عودت داده خواهد شد.

4- ساعت ارائه و توزیع غذا برای وعده ناهار از 12:00 الی 13:00 در محل سلف کارکنان دانشگاه و برای وعده شام از ساعت 19:00 الی 20:15 برای دانشجویان پسر در مجتمع خوابگاهی برادران و دانشجویان دختر در سلف مجتمع خوابگاهی خواهران (روشنا)  می باشد.




آنچه باید درباره واکسن کووید-19 بدانیم
.

آنچه باید در باره واکسن کووید-19 بدانیم

دانستنی های مورد نیاز قبل از تزریق واکسن کووید-19

اگر داروهای بیماری هایی مانند تیروئید،دیابت، پرفشاری خون مصرف می کنید آن ها را قطع نکنید.

اگر داروی سرکوب کننده ایمنی مثل کورتون با دوز بالا یا داروهای شیمی درمانی مصرف می کنید ، لازم است قبل از تزریق واکسن با پزشک متخصص خود  مشورت کنید.

 

اگر سابقه آلرژی  به دارو یا مواد غذایی دارید .حتماً قبل از تزریق واکسن به تیم واکسیناسیون اطلاع دهید.

 

در صورت داشتن هرگونه علامتی نظیر تب ،لرز، گلودرد و بدن درد قبل از تزریق واکسن کووید-19 به پرسنل بهداشتی درمانی اطلاع دهید.

 

دانستنی های مورد نیاز بعد از تزریق واکسن کووید-19

حداقل 15 دقیقه در محل واکسیناسیون بمانید تا اگر واکنش های فوری ظاهر شد سریعاً رسیدگی شود.در صورت داشتن حساسیت دارویی و غذایی 30 دقیقه درمحل واکسیناسیون بمانید.

بعد از واکسیناسیون ممکن است عوارض جانبی محدودو خفیف رخ  دهد که طبیعی است ونشانه آن است که واکسن بدن شما را محافظت می کند..

عوارض جانی رایج عبارتند از درد،تورم و قرمزی محل تزریق  واکسن، خستگی ، سردرد، ضعف ، آبریزش بینی ، دردهای عضلانی و مفصلی، لرز، تب گذرا . عوارض فوق عموماً خودبخود بهبود می یابند.ولی می توان درصورت عدم تحمل و برای کنترل تب ودرد از قرص استامینوفن استفاده کرد.

در صورت مشاهده تب بالای 5/38  درجه سانتی گراد، درد مفاصل ، سردرد شدید و مداوم، تورم اندام هاو تنگی نفس  به مراکز درمانی مراجعه کنید.

قبل از ترک محل واکسیناسیون حتماً کارت واکسیناسیون خود را دریافت کنید.

توصیه مهم

در حال حاضر، افرادی که به طور کامل واکسینه شدند و دو دوز خود را دریافت نموده اند .باید در جامعه حداقل فاصله فیزیکی 2 متر ، شستن دست ها بمدت 20 ثانیه با آب و صابون و استفاده از ماسک را رعایت نمایند.

آیا ممکن است از طریق دریافت  واکسن به بیماری کووید-19 مبتلاء بشویم؟

خیر، امکان ابتلاء به بیماری از طریق واکسن وجود ندارد. نه برای گیرنده واکسن ، نه برای دیگران.
 

با آرزوی سلامتی و تندرستی

 معاونت دانشجویی

  مرکز بهداشت و درمان




درخواست وام ویژه دکتری بانک توسعه تعاون (سه ماهه تابستان)
سامانه درخواست: https://bp.swf.ir زمان درخواست : الی 12 تبر

اطلاعیه درخواست وام ویژه دکتری بانک توسعه تعاون (روزانه)

سه ماهه تابستان

زمان درخواست وام: 1400/04/01 لغایت 1400/04/12

آدرس اینترنتی درخواست وام:      https://bp.swf.ir

درصورت وجود مشکل در سایت به ساختمان معاونت دانشجویی، اموررفاهی، اتاق شماره 19 مراجعه یا با شماره تلفن های 33052283-33052775-33052643 با پیش شماره 024 تماس حاصل شود.

 

  1. شرایط و مدارک لازم
  1. تکمیل اطلاعات دانشجویی در سایت
  2. نیاز مالی دانشجو (غیر شاغل و غیر بورسیه که هیچگونه درآمدی نداشته باشند)
  3. وجود اقساط معوق یا جریمه دیرکرد به هر میزان موجب عدم ثبت درخواست وام می گردد لذا از عدم وجود هریک از آنها اطمینان حاصل کنید.
  4. با توجه به تغییرات سیستم ، ثبت وام، بدون درخواست از طرف دانشجومیسر نمی باشد.
  5. تلفن های تماس کارشناسان: دانشکده فنی ومهندسی       سرکار خانم حسنلو  02433052643
  6.                                  "      کشاورزی           سرکارخانم بابازاده  02433052775
  7.                                  "      علوم انسانی       آقای حسنی           02433052284
  8.    رئیس اداره رفاه وکارشناس  "     علوم پایه           آقای فلاح            02433052283



آموزش ایجاد نامه جدید در اتوماسیون اداری
معاونت دانشجویی

آموزش ایجاد نامه جدید در اتوماسیون اداری

 

در این ویدیو سعی شده تا با کمترین پیچیدگی نحوه ایجاد و ارسال یک نامه در اتوماسیون اداری آموزش داده شود . این ویدیو همواره در وب سایت معاونت دانشجویی و بخش مطالب آموزشی موجود می باشد.     http://www.znu.ac.ir/stu-vp/educational-content
 

 




طرح ملی سیمای زندگی دانشجویان
طرح ملی سیمای زندگی دانشجویان

دانشجوی گرامی:

به اطلاع می رساند پرسشنامه کوتاه شده موج چهارم طرح ملی سیمای زندگی دانشجویان با هدف بررسی سبک زندگی دانشجویان (از جمله وضعیت تحرک، تغذیه، اوقات فراغت، وضعیت تحصیلی، خانوادگی، رضایت از زندگی، سلامت معنوی، سلامت روانی، سلامت اجتماعی، نگرانی ها) توسط مرکز بهداشت روان و مشاوره دانشجویی دانشگاه زنجان اجرا می گردد.

  1. هدف نهایی پژوهش کاربرد این داده ها برای ارتقای سلامت روانی اجتماعی دانشجویان است.
  2. در این پرسشنامه پاسخ درست یا غلط وجود ندارد.لطفا پاسخی را نتخاب کنید که به بهترین وجه توصیف کننده ی وضعیت شما است. خواهشمندیم به تمامی سوالات پاسخ دهید.
  3. جهت حفظ رازداری نام افراد خواسته نشده و داده های حاصل از پژوهش نیز به صورت گروهی تجزیه تحلیل خواهد شد.

بدین منظور جهت شرکت در طرح مورد نظر به لینک زیر مراجع نمایید:

https://porsa.irandoc.ac.ir/s/simaye-zendegi-1400

پیشاپیش از همکاری شما کمال تشکر را داریم.

مرکز بهداشت روان و مشاوره دانشجویی دانشگاه

 




آزمون غیر حضوری در خصوص
آشنایی با نمک ید دار و نقش آن در حفظ سلامتی

مرکز بهداشت شهرستان زنجان در نظر دارد آزمون غیر حضوری در خصوص"آشنایی با نمک ید دار و نقش آن در حفظ سلامتی" برگزار نماید
دانشگاهیان محترم می توانند از طریق این لینک  به سوالات و پاسخنامه دسترسی و در صورت تمایل از طریق آدرس
https://survey.porsline.ir/s/VE0hutv
در این آزمون شرکت نمایند.

 

با آرزوی سلامتی و تندرستی

 معاونت دانشجویی

  مرکز بهداشت و درمان




بهبود امنیت غذایی و تغذیه با مصرف، تولید و ترویج مرغ سایز
چرا مرغ سایز مصرف کنیم؟

بهبود امنیت غذایی و تغذیه با مصرف، تولید و ترویج  مرغ سایز

*منبع:دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی(ارسالی از مرکز بهداشت شهرستان زنجان)


امنیت غذایی و تغذیه به معنای دسترسی همه آحاد مردم جامعه در همه اوقات به غذای کافی، سالم و مغذی مطابق با ترجیحات فرهنگی و مطلوبیت های اجتماعی به منظور بهره مندی  سلولی یا سیری سلولی برای داشتن یک زندگی فعال و سالم است. از ابعاد اصلی امنیت غذایی و تغذیه ، ایجاد دسترسی فیزیکی به غذا به معنی تولید غذای کافی ، دسترسی اقتصادی به معنی بهبود قدرت خرید مردم، فرهنگ و سواد تغذیه ای به معنی ترویج فرهنگ صحیح مصرف غذایی و ایمنی با سلامت غذا به معنی رعایت اصول سلامت در کلیه مراحل تولید ، عرضه و مصرف مواد غذایی می باشد.

در حال حاضر در حیطه بهبود دسترسی فیزیکی به غذای سالم  و کافی، تولید و ترویج فرهنگ مصرف مرغ سایز به عنوان یک منبع خوب پروتئین با توجه به ظرفیت ها و امکانات کشور در اولویت برنامه های امنیت غذایی و تغذیه در کشور قرار دارد.

پروتئین ها اصلی ترین ترکیبات ساختاری سلول ها و بافت های بدن هستند، عضلات و استخوان، غضروف، پوست و خون تا حد زیادی از پروتئین ساخته شده اند. پروتئین ها برای رشد و تکامل ، ترمیم و جایگزینی بافت های فرسوده یا آسیب دیده، تولید آنزیم های متابولیکی و گوارشی ضروری بوده و ترکیب اساسی برخی هورمون ها و ویتامین ها می باشند. به طور کلی، مقدار توصیه شده پروتئین مورد نیاز روزانه 8/0 تا 1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن می باشد.

مقادیر توصیه شده پروتئین روزانه  برای کودکان 1 تا 3 سال 13 گرم، 4 تا 8 سال 19 گرم   و برای نوجوانان 9تا13 سال 34 گرم و برای نوجوانان 14-18 سال پسران و دختران به ترتیب 52 و  46 گرم  است.

 56 و 46 گرم در روز به ترتیب برای مردان و زنان بالغ و 71 گرم برای زنان باردار و شیرده می باشد. دریافت پروتئین از فاکتورهای مهم در ارزیابی وضعیت امنیت غذایی جامعه است و از دو منبع گیاهی (عمدتا نان و غلات و حبوبات) و حیوانی (عمدتا گوشت، مرغ، ماهی، شیر و لبنیات و تخم مرغ) دریافت می گردد.

پروتئین حیوانی در مقایسه با پروتئین گیاهی ارزش بیولوژیکی و قابلیت استفاده بالاتری برای بدن دارند.گروه گوشت و تخم مرغ یکی از گروه های غذایی اصلی در هرم غذایی است. این گروه شامل گوشت قرمز (گوسفند و گوساله، شتر)، گوشت سفید (مرغ، ماهی، پرندگان، بوقلمون و شتر مرغ) و تخم مرغ است. هر واحد گوشت از انواع گوشت کم چرب 55 کیلوکالری، گوشت با چربی متوسط 75 کیلوکالری و گوشت پرچرب 100 کیلوکالری انرژی  دارد. این گروه حاوی پروتئین، آهن، روی و سایر مواد مغذی است. میزان توصیه شده مصرف روزانه برابر با 2-1 واحد است.

هر واحد از این گروه برابر است با:

  • 2 تکه (هر تکه 30 گرم) گوشت خورشتی پخته، يا
  • نصف ران متوسط مرغ یا یک سوم سینه متوسط مرغ (بدون پوست)، یا
  • یک تکه ماهی به اندازه کف دست (بدون انگشت)، یا
  • دو عدد تخم مرغ

گوشت مرغ: مرغ یکی از فراوان ترین پروتئین های مصرفی در جهان است و برای هزاران سال است که در سراسر جهان به عنوان غذا مصرف می شود. پروتئین مرغ و طیور، مانند سایر گوشت ها، شیر و تخم مرغ به عنوان پروتئین با "کیفیت بالا" تعریف می شود. طبق USDA Food Data Central، سینه مرغ با 73/14 گرم پروتئین در هر 100 گرم، یکی از بهترین منابع غذایی پروتئین بشمار می رود.

محتوای پروتئین اکثر گوشت ها (از جمله گوشت مرغ) بین 15 تا 35% بسته به آب و چربی محصول متفاوت است و پخت و پز نیز باعث افزایش غلظت پروتئین گوشت ها می شود. بر اساس سبد مطلوب غذایی سرانه مصرف روزانه گوشت مرغ 62 گرم نفر در روز است یعنی  22.63 کیلو گرم در سال  نفر در سال است.

اسید های چرب امگا3: به طور خاص، مقدار کالری دریافتی در سینه مرغ و ران مرغ دارای پوست متفاوت است. وجود پوست (به دلیل محتوای چربی) مقدار کالری را حدود 25 تا 30 درصد افزایش می دهد. محتوای چربی مرغ پخته شده بسته به نوع آن متفاوت است. در 100 گرم گوشت سینه کمتر از 3 گرم چربی وجود دارد بیش از نیمی از چربی گوشت مرغ از چربی های غیر اشباع و فقط یک سوم چربی های اشباع شده تشکیل شده است.

گوشت مرغ به دلیل مصرف دانه های مرغی، غنی از اسید آلفا-لینولنیک (پیش ماده اسیدهای چرب امگا 3 یا n-3 با زنجیره بلند است. در بیشتر کشورهای غربی، که مصرف ماهی (منبع اصلی امگا 3) نسبتاً کم است، بنابراین گوشت مرغ و طیور  می تواند منبع مهمی از این اسیدهای چرب باشد.

ویتامین ها و مینرال ها: انواع گوشت سفید منبع عالی اکثر ویتامین های محلول  گروهB به خصوص B6  محسوب می شود. با مصرف گوشت مرغ تقریبا 36 درصد از کل ویتامین B6 مورد نیاز بدن تامین می شود. ویتامین B6 نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد . همچنین در متابولیسم کربوهیدراتها ، چربی و پروتئین،  برای تولید گلبول قرمز و پیشگیری از کم خونی نقش دارد.

گوشت طیور به خصوص مرغ مقدار زیادی از نیاسین یا ویتامین B3  را تأمین می کند.ویتامین B3 برای مصرف سوخت و ساز غذا در بدن ، آزاد سازی انرژی غذا، عملکرد مناسب سیستم گوارش ، سلامت پوست و سیستم عصبی ضروری است.

آهن:  گوشت مرغ منبع خوبی از اهن است 100 گرم ران مرغ 4/1 میلی گرم آهن تأمین می کند) و میزان آهن در ران مرغ بیشتر از سینه مرغ است.

همچین گوشت مرغ حاوی ویتامین B12 و کولین است که  نقش مهمی در رشد و تکامل مغز کودکان دارد و به بهبود عملکرد سیستم عصبی و عملکرد شناختی در سالمندان کمک کند.

 فسفر: گوشت مرغ مقادیر کافی از فسفر را برای تشکیل دندان ، استخوان و حفظ سلامتی و استحکام انها لازم است را تامین می کند.  تقریبا 36 درصد نیاز روزانه بدن به فسفر با مصرف گوشت مرغ تامین می شود.

پتاسیم: گوشت مرغ منبع خوبی از پتاسیم است و در هر 100  گرم آن تقریبا 300 میلی گرم پتاسیم وجود دارد که  برای حفظ تعادل بین سدیم و پتاسیم  در بدن که نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی دارد اهمیت دارد.

 سلنیوم: گوشت مرغ منبع خوبی از سلنیوم است و مصرف روزانه گوشت مرغ می تواند 40 درصد نیاز روزانه به این ریز مغذی را تامین کند. سلنیوم یک انتی اکسیدان قوی است که با حفاظت بدن در مقابل رادیکال های آزاد در پیشگیری از سرطان ها نقش دارد. همچنین با تقویت سیستم ایمنی ، بدن از ابتلا به بیماری ها یی مثل کرونا محافظت می شود.

امروزه با توجه یه شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی در جهان و ایران متخصصین تغذیه توصیه می کنند  به جای گوشت قرمز از گوشت سفید استفاده کنید. مصرف زیاد گوشت قرمز  احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد. کسانی که بیشتر گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و ژامبون مصرف می کنند در مقایسه با سایر افراد بیشتر با خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی و سرطان مواجه هستند. همچنین گوشت یکی از منابع اصلی چربی اشباع شده است که با ابتلای به سرطان پستان و سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات ارتباط مستقیم دارد. مواد سرطان زا در طول پخت گوشت قرمز با حرارت بالا تولید می شود.

 گوشت قرمز مقدار چربی و کلسترول بیشتری نسبت به گوشت سفید دارد که این امر منجر به افزایش LDL در خون می شود. مقدار کلسترول در گوشت قرمز (گوسفند و گوساله ) و گوشت مرغ در جدول زیر نشان داده شده است:

انواع گوشت

گوشت گوسفند

گوشت گاو

مرغ با پوست

مرغ بدون پوست

گوساله

میزان کلسترول در هر 100گرم

70 میلی گرم

60 میلی گرم

76 میلی گرم

56 میلی گرم

71 میلی گرم

 

 

 

چه نوع مرغی را بهتر است که مصرف کنیم؟

فرهنگ مصرف مردم کشور ما این گونه است که مرغ های درشت را می پسندند و این موضوع باعث می شود طول دوره پرورش مرغ  طولانی شود و میزان آنتی بیوتیک مصرفی نیز افزایش یابد. مرغ هایی با دامنه وزنی حدود1.6 تا ۲کیلو گرم در بهترین شرایط سلامت هستند و طول دوره پرورش هم با شرایط فعلی ایران باید حدود 42 تا ۴۵ روز باشد.  در مرغ هایی که طولانی تر از این مدت پرورش می یابند و درشت تر می شوند مقادیر باقی مانده آنتی بیوتیک در گوشت آنها  بیشتر است.

مرغ هایی که وزن کمتر از 2 کیلوگرم دارند مرغ سایز نامیده می شوند که  این مرغ ها در مقایسه با مرغ هایی با وزن بیشتر به دلایل زیر مناسب ترهستند:

1- چربی کمتر: مرغ سایز( با وزن کمتر از 2 کیلو)  مقدار چربی کمتری دارد در حالی که مرغ های درشت مقادیر زیادی چربی دارند. کاهش سن کشتار موجب تردی و افزایش کیفیت گوشت ران و سینه شده و کاهش چربی محوطه بطنی را به همراه خواهد داشت. چربی موجود در مرغ درشت موجب افزایش دریافت چربی و در نتیجه اضافه وزن، چاقی، اختلال چربی خون و ... می شود.

با توجه به اینکه آنتی بیوتیک ها بیشتر در بافت چربی ذخیره می شوند و کاهش سن کشتار موجب کاهش حجم چربی ذخیره شده در بافت ها می گردد، این امر می تواند در ماندگاری کمتر آنتی بیوتیک ها موثر باشد. مرغ های کم وزن دارای چربی کمتر و در نتیجه مقدار آنتی بیوتیک کمتری خواهند بود.

2- قدرت خرید بیشتر: تولید مرغ با وزن کمتر موجب افزایش توان خرید اقشار کم درآمد به دلیل سبکتر بودن لاشه مرغ و قیمت کمتر آن در مقایسه با مرغ های درشت  می شود.

بهبود امنیت  غذایی و ایمنی غذایی در کشور:

تولیدو مصرف مرغ سایز می تواند در بهبود وضعیت امنیت غذایی به دلایل زیر نقش مهمی داشته باشد:

1- بهبود ضریب تبدیل غذایی: با افزایش سن، وزن جوجه بیشتر می شود از این رو نیازهای نگهداری جوجه افزایش یافته، برای میزان یکسانی از رشد (80 گرم رشد روزانه) در سنین بالا به مقدار خوراک بیشتری نسبت به سنین پایین مورد نیاز است. ضریب تبدیل غذایی یکی از مهمترین مزایای فیزیولوژیک کاهش سن پرورش مرغ به شمار می رود که می تواند اثرات اقتصادی بسیار مهمی برای صنعت مرغ داری داشته باشد.

2- افزایش تراکم پرورش در واحد سطح: افزایش بهره وری از منابع موجود (سالن، کارگر، سرمایه و ...) با کاهش سن کشتار و وزن زنده پایان دوره امکان جوجه ریزی بیشتر در واحد سطح فراهم می گردد. این امر به نوبه خود موجب افزایش بهره وری از منابع موجود خواهد شد.

3- رونق واحدهای پرورش مرغ مادر: با توجه به اینکه تعداد دوره پرورش مرغ گوشتی در واحد های مرغداری از 4 به 5/4 دوره افزایش می یابد و همچنین به دلیل افزایش تراکم در واحد سطح، تقاضا برای جوجه یک روزه بیشتر می شود. این امر موجب رونق واحد های مرغ مادر گوشتی شده و بهره برداری کامل از سرمایه گذارهای انجام شده موجب افزایش بهروری، کاهش برگشت سرمایه و ... را به همراه خواهد داشت.

4- کاهش واردات : با تولید مرغ با وزن کمتر امکان تولید بیشتر مرغ در کشور افزایش می یابد که در نتیجه میزان واردات مرغ و دانه های مرغی به کشور کاهش می یابد.

5- با اجرای طرح تولید مرغ براساس وزن استاندارد (با وزن حدود 1.6 تا 1.8کیلوگرم) علاوه بر بهبود ۱۰ درصدی بهره وری غذایی، حداقل حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزارتن در واردات ذرت و سویا صرفه جویی شده و از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور جلوگیری می‌شود.

مزایا و معایب استفاده از آنتی بیوتیک در پرورش مرغ:

استفاده از داروهای ضد میکروبی در تولید حیوانات از سال 1910 آغاز شد که به دلیل کمبود محصولات گوشتی، کارگران دست به اعتراض و آشوب در سراسر آمریکا زدند. دانشمندان در آن زمان در جستجوی ابزاری برای تولید گوشت بیشتر با هزینه های نسبتاً ارزان تر بودند که همین امر منجر به استفاده از آنتی بیوتیک ها و سایر عوامل ضد میکروبی در پرورش دامداری و طیور شد. بعد از چند سال با تهدید جهانی مقاومت به آنتی بیوتیک و افزایش شکست های درمانی، استفاده غیر درمانی آنتی بیوتیک در پرورش و تولید حیوانات در برخی کشورها ممنوع شده است.

استفاده صحیح  از آنتی بیوتیک در تولید طیور و دام برای کشاورزان و اقتصاد نیز مطلوب است اما در عین حال، انتشار سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک و انتقال بیشتر آنها به انسان از طریق زنجیره غذایی می تواند عواقب جدی بر سلامت عمومی داشته باشد. دلایل اصلی استفاده از آنتی بیوتیک در پرورش مرغ و  طیور پیشگیری از عفونت، درمان عفونت، ارتقا رشد و بهبود تولید است. مصرف کنندگان از طریق مصرف محصولات مرغی که در پرورش آنها از مقادیر زید آنتی بیوتیک استفاده شده است در معرض مقاومت آنتی بیوتیکی قرار می گیرند. در مرغداری، استفاده نادرست از آنتی بیوتیک ها می تواند سویه های مقاوم باکتری را ایجاد کند و سپس از طریق گوشت مرغ و تخم مرغ به مصرف کنندگان منتقل شود.

باید توجه داشت سرعت بالای رشد برخی از نزاد های مرغ موجب افزایش حساسیت آنها به عوامل استرس زا و بیماریزایی محیطی شده است و به عنوان یک راه حل، برخی از پرورش دهندگان مرغ به مصرف غیردرمانی آنتی بیوتیک ها در جیره غذای آنها روی آورده اند. هرچند در پرورش مرغ و طیور  از هورمون استفاده نمی شود؛ اما استفاده از آنتی بیوتیک ها به طور مداوم و به عنوان یک محرک رشد موجب باقیماندن آنتی بیوتیک ها در تولیدات مرغ و طیور می شود که از اين رو مصرف خوراکی آنتی بیوتیک ها به عنوان مهمترین عامل آلودگی گوشت و تخم مرغ در بسیاری از کشورها ممنوع است.

باقی مانده های آنتی بیوتیک  و متابولیت آنها در گوشت مرغ  و طیور اثرات مضر سمی بر سلامتی مصرف کننده دارد. در اکثر موارد اثرات بلند مدت باقی مانده های دارویی بر روی سلامتی انسان شناخته شده نیست. اما این داروها توانایی ایجاد واکنش های قوی آلرژیک در افراد حساس را دارند. به رغم طبیعت غیر سمی آنتی بیوتیک ها بتالاکتام مسئول بیشتر واکنش های آلرژیک به آنتی بیوتیک می باشد.( بتالاکتام گروه گسترده‌ای از آنتی‌بیوتیک‌ها هستند که در ساختمان مولکولیشان حلقه بتالاکتام وجود دارداز آنتی‌بیوتیک‌های بکاربرنده این ترکیب می‌توان به پنی سیلین‌ها، سفالوسپورین‌ها، مونوباکتام‌ها و کارباپنم‌ها اشاره نمود.)

آنتی بیوتیک ها می توانند انتشار مقاومت های آنتی بیوتیکی را در باکتری ها تسریع کنند و متعاقب آن درمان عفونت های انسانی مشکل تر می شود. استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها برای کنترل بیماری در دام و طیور به موازات افزایش مقاومت میکروبی در این حیوانات است. تخریب فلور نرمال دستگاه گوارش انسان اثر مخرب دیگر باقی مانده های دارویی در مواد غذایی انسان می باشد. باکتری هایی که معمولا در روده زندگی می کنند به عنوان سدی برای پیشگیری از ورود باکتری های بیماری زا عمل می کنند آنتی بیوتیک ها سبب کاهش تعداد این باکتری ها می شود و یا به صورت انتخابی بعضی از گونه ها را از بین می برند.

براساس گزارش سازمان دامپزشکی کشور میانگین سن شروع بیماری در گله های مرغ گوشتی  کشور 25 روز بوده و دوره مصرف دارو 25 تا 38 روزگی است. از طرفی میانگین ماندگاری آنتی بیوتیک های مصرفی در طیور حدود 5 روز است از این رو به رغم اینکه در سن پایینتر وزن مطلوب قابل استحصال است در شرایط فعلی کشور سن مناسب برای کشتار حدود 42 روزگی  در نظر گرفته می شود  وزن مرغ زنده متناظر با این سن حدود 2 تا 2 کیلو و 100 گرم و مرغ کشتار یک کیلو تا یک کیلو و 500 گرم براورد می شود.

لذا توصیه می شود که در هنگام خرید مرغ از مرغ های کوچک با وزن کمتر از 2 کیلوگرم یا به اصطلاح مرغ سایز  استفاده کنید.

چرا مرغ سایز مصرف کنیم؟

پروتئین ها اصلی ترین ترکیبات ساختاری سلول ها و بافت های بدن هستند، عضلات، استخوان، غضروف، پوست و خون تا حد زیادی از پروتئین ساخته شده اند. پروتئین ها برای رشد و تکامل و نگهداری بدن، ترمیم و جایگزینی بافت های فرسوده یا آسیب دیده، تولید آنزیم های متابولیکی و گوارشی ضروری بوده و ترکیب اساسی برخی هورمون ها و ویتامین ها می باشند، پروتئین از دو منبع گیاهی (عمدتا نان و غلات و حبوبات) و حیوانی (عمدتا گوشت، مرغ، ماهی، شیر و لبنیات و تخم مرغ) دریافت می گردد.

گروه گوشت و تخم مرغ از گروه های غذایی اصلی در هرم غذایی است که شامل گوشت قرمز (گوسفند و گوساله، شتر)، گوشت سفید (مرغ، ماهی، پرندگان، بوقلومون و شتر مرغ) و تخم مرغ است. این گروه حاوی پروتئین، آهن، روی و سایر مواد مغذی است.

پروتئین موجود در گوشت قرمز دارای مقادیر زیادی از اسیدهای آمینه ضروری و منبع مهمی تامین آهن، روی، فسفر، سدیم، کلر و منیزیم و ویتامین های گروه B به ویژه ویتامین B2  وB12  می باشد. آهن موجود در گوشت قرمز (یا آهن هِم) کیفیت بالایی دارد و به راحتی جذب بدن می شود. اما مصرف زیاد گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و ژامبون با خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی و سرطان ارتباط دارد.

پروتئین مرغ و طیور، مانند سایر گوشت ها، پروتئین با کیفیت بالا می باشد. محتوای پروتئین اکثر گوشت ها بین 15 تا 35% بسته به آب و چربی محصول متفاوت است. وجود پوست مرغ به دلیل محتوای چربی مقدار کالری را حدود 25 تا 30% افزایش می دهد. بیش از نیمی از چربی مرغ از چربی های غیر اشباع و فقط یک سوم چربی های اشباع شده تشکیل شده است.

مرغ به دلیل مصرف دانه های  مرغی ، غنی از اسید آلفا-لینولنیک (پیش ماده اسیدهای چرب امگا 3 یا n-3 با زنجیره بلند) است. انواع گوشت قرمز و سفید منبع عالی اکثر ویتامین های محلول در آب به خصوص ویتامین B12 محسوب می شوند. مقادیر ویتامین های گروه B (به عنوان مثال نیاسین، ویتامین B6 و اسید پانتوتنیک) در مرغ و طیور بسیار شبیه به سایر گوشت ها است، گوشت طیور به خصوص مرغ مقدار زیادی از نیاسین را تأمین می کند.

گوشت مرغ نیز دارای آهن با کیفیت بالا است و میزان آن در ران مرغ بیشتر از سینه مرغ است، همچنین مرغ دارای اسیدآمینه تریپتوفان است که مسئول افزایش سطح سروتونین در مغز است. سروتونین یک هورمون شادی آور است. همچین مرغ حاوی ویتامین B12 و کولین است که در کنار هم باعث رشد مغز در کودکان می شود و به بهبود عملکرد سیستم عصبی و عملکرد شناختی در سالمندان کمک کند.

مرغ سایز: در فرهنگ مصرف مردم کشور ما معمولا مرغ های درشت ارجحیت دارند و این موضوع باعث می شود طول دوره پرورش مرغ طولانی شده و میزان آنتی بیوتیک مصرفی نیز افزایش یابد. مرغ هایی با دامنه وزنی حدود 6/1 تا ۲ کیلوگرم در بهترین شرایط سلامت هستند. مرغ هایی که طولانی تر از این مدت پرورش می یابند و درشت تر می شوند احتمال وجود مقادیر بیشتر  باقی مانده آنتی بیوتیک در گوشت آنها زیاد است. منظور از مرغ سایز، مرغ هایی هستند که وزن کمتر از 2 کیلوگرم داشته باشند. مصرف مرغ سایز در مقایسه با مرغ هایی با وزن بیشتر به دلایل زیر مناسب تر است:

1- چربی کمتر: مرغ سایز مقدار چربی کمتری دارد در حالی که مرغ های درشت مقادیر زیادی چربی دارند. کاهش سن کشتار موجب تردی و افزایش کیفیت گوشت ران و سینه شده و کاهش چربی محوطه بطنی را به همراه خواهد داشت

2- قدرت خرید بیشتر: تولید مرغ با وزن کمتر موجب افزایش توان خرید اقشار کم درآمد به دلیل سبکتر بودن لاشه مرغ می شود.

3- دارای حداقل باقی مانده آنتی بیوتیک: با توجه به اینکه آنتی بیوتیک ها بیشتر در بافت چربی ذخیره می شوند و کاهش سن کشتار موجب کاهش حجم چربی ذخیره شده در بافت ها می گردد، این امر می تواند در ماندگاری کمتر آنتی بیوتیک ها موثر باشد. مرغ های کم وزن دارای چربی کمتر و در نتیجه مقدار آنتی بیوتیک کمتری خواهند بود.

4- کاهش ابتلا به بیماری های غیر واگیر: چربی موجود در مرغ درشت موجب افزایش دریافت چربی و در نتیجه اضافه وزن، چاقی، اختلال چربی خون و ... می شود.

در کل کاهش چربی درونی لاشه و قسمت های دور ریز مرغ، طعم لذیذ و خوشپخت بودن، سلامت بیشتر مرغ و در نهایت صرفه اقتصادی بیشتر از جمله مزایای این طرح برای خانواده ها است.
 

*منبع:دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی(ارسالی از مرکز بهداشت شهرستان زنجان)

 

با آرزوی سلامتی و تندرستی

 معاونت دانشجویی

  مرکز بهداشت و درمان




در خصوص
روزجهانی وهفته ملی بدون دخانیات

هر سال روز 31 ماه می میلادی (مصادف با 10 خرداد 1400)به عنوان روز جهانی بدون دخانیات در نظر گرفته می شود.

هر ساله به مناسبت  روز جهانی بدون دخانیات، 31 ماه می ، اقدامات و فعالیت های گسترده ای در سطح کشور با همکاری ارگان های ذیربط به منظور حمایت طلبی برای اجرای سیاست های موثر بر کاهش مصرف دخانیات و ارتقای سطح آگاهی عمومی به ویژه جوانان و نوجوانان نسبت به مضرات استعمال دخانیات انجام می پذیرد از این رو دانشگاه زنجان نیز درباره اطلاع رسانی  در خصوص مضرات مصرف دخانیات اطلاع رسانی می نماید.


برخی از مضرات مصرف مواد دخانی:

  1. دود قلیان، کشنده است.
  2. قلیان، نفس ما و عزیزانمان را می گیرد.
  3. جوانان و نوجوانان ما مهمترین هدف اقتصادی صنایع دخانی هستند.
  4. قلیان، باعث پیری زودرس می شود.
  5. قلیان، زیبایی ما را می گیرد.
  6. قلیان، دشمن شادابی پوست ماست.
  7. قلیان، تفریح نیست، خودکشی است. 
  8. قلیان، باروری زنان و مردان را کم می کند.
  9. قلیان، شانس تولد نوزاد نارس را بیشتر می کند. 
  10. مواد سمی موجود در دود قلیان، با آب تصفیه نمی شود. 
  11. وقتی قلیان می کشیم، اطرافیان را هم در دود آن شریک می کنیم.
  12.  وقتی قلیان می کشیم، اطرافیان را هم به دود، میهمان می کنیم.
  13. فرزندان ما کشیدن قلیان را از ما یاد می گیرند.
  14. قلیان، دروازه ورود به قلعه سیگار است.
  15. مصرف قلیان، دریچه ورود به مواد مخدر است.
  16.  آیا کشیدن قلیان تفریح است یا خودکشی و دیگر کشی؟  
  17. کشیدن قلیان تفریح نیست، دعوت به مرگ دسته جمعی است.
  18. از حق خود دفاع کنید، هوای بدون دود قلیان، حق شماست.
  19. از حق خود دفاع کنید، نسبت به استعمال دخانیات اعتراض کنید.
  20. در همه گیری کرونا مراقب باشیم: کشیدن قلیان ، احتمال بیمار شدن را بالا می برد.  
  21. در همه گیری کرونا مراقب باشیم: به ریه های سالم بیشتر نیاز داریم، پس قلیان نکشیم.
  22. در همه گیری کرونا مراقب باشیم: با کشیدن قلیان، بیماری های سخت تری مانند سل و هپاتیت و...  در انتظار ما خواهد بود.
  23. در همه گیری کرونا مراقب باشیم: با کشیدن قلیان، سیستم ایمنی بدن خودمان را ضعیف نکنیم.
  24. در همه گیری کرونا مراقب باشیم: استفاده مشترک از قلیان، باعث انتقال بیماری می شود. 
  25. کشیدن قلیان را برای همیشه ترک کنیم.  
  26. با ترک قلیان، بیماری کرونا را کنترل کنیم.
  27. فاصله گذاری اجتماعی نمی تواند مشکل انتقال سموم منتشره از دود قلیان را کم کند.
  28. آیا تا بحال به این فکر کرده اید که چرا کشورهای خارجی علاقه مند به سرمایه گذاری در صنعت دخانیات ایران هستند؟
  29. چرا ما تحریم دارویی و غذایی شده ایم ولی تحریم مواد دخانی نه؟
  30. 20 دقیقه بعد از ترک مواد دخانی، فشارخون و نبض شما طبیعی تر می شود.
  31. 8 ساعت بعد از ترک مواد دخانی، میزان اکسیژن خون شما به حد طبیعی باز می گردد
  32. 48 ساعت بعد از ترک مواد دخانی، بدن شما از هر گونه نیکوتین پاک شده است.
  33. 72 ساعت بعد از ترک مواد دخانی، نفس کشیدن برای شما آسان تر شده است.
  34. 15 سال بعد از ترک مواد دخانی، احتمال بروز سرطان ریه و حمله قلبی در شما مانند فردی است که تاکنون دخانیات مصرف نکرده است.

دریافت فایل آموزشی
 

با آرزوی سلامتی و تندرستی

 معاونت دانشجویی

  مرکز بهداشت و درمان




تمدید مهلت ثبت نام وام های دانشجویی تا تاریخ 20 خرداد
سامانه درخواست : https://bp.swf.ir

اطلاعیه

تمدید زمان درخواست وام های دانشجویی تا 20 خرداد

سامانه درخواست : https://bp.swf.ir

نکات قابل توجه:

  • درخواست وام ضروری پنج میلیون تومانی یکبار در طول مقطع امکان پذیر است، لذا از درخواست مجدد خودداری فرمائید.
  • جهت ارسال مدارک سند تاهل و اجاره نامه برای وام ودیعه مسکن از سامانه http://sm.znu.ac.ir/UpLoadStu.aspx استفاده نمائید.
  • به دلیل وجود شرایط خاص کرونا ، نیازی به ارائه فاکتور برای وام ضروری پنج میلیون تومانی نمی باشد.

مدارک و شرایط درخواست

 

 




عناوین روز های هفته سلامت سال 1400
هفته سلامت سال 1400

عناوین روز های هفته سلامت سال 1400

 

روز

تاریخ

عناوین روز شمار

چهارشنبه

01/02/1400

همراهی با مدافعان سلامت

 برای ساخت جهانی عادلانه تر و سالم تر

پنج شنبه

02/02/1400

مشارکت اجتماعی، همدلی و وفاق ملی

 برای ساخت جهانی عادلانه تر و سالم تر

جمعه

03/02/1400

آموزه های دینی و پیوند نهادهای مذهبی و نظام سلامت

 برای ساخت جهانی عادلانه تر و سالم تر

شنبه

04/02/1400

ارتقای نظام شبکه بهداشتی-درمانی و مراقبت های بهداشتی اولیه

 برای ساخت جهانی عادلانه تر و سالم تر

یکشنبه

05/02/1400

رسانه ها، آموزش و فرهنگ سازی

برای ساخت جهانی عادلانه تر و سالم تر

دوشنبه

06/02/1400

پژوهش،فناوری، پشتیبانی و مانع زدایی از تولید

برای ساخت جهانی عادلانه تر و سالم تر

سه شنبه

07/02/1400

مشارکت های بین بخشی و مسئولیت اجتماعی

برای ساخت جهانی عادلانه تر وسالم تر

 

اول تا هفتم اردیبهشت ماه 1400 شعار هفته سلامت : ساخت جهانی عادلانه تر و سالم تر

کتابچه مربوط به هفته سلامت را دانلود کنید

با آرزوی سلامتی و تندرستی

 معاونت دانشجویی

  مرکز بهداشت و درمان


 




توصیه های مرتبط با روزه داری و مصرف داروها
توصیه های نحوه مصرف داروها در ماه مبارك رمضان

توصیه های نحوه مصرف داروها در ماه مبارك رمضان(کلیک کنید)


 

با آرزوی سلامتی و تندرستی

 معاونت دانشجویی

  مرکز بهداشت و درمان

 

 




نکات مهم، پیامهای هشدار دهنده
برای آموزش و اطلاع رسانی عمومی در خصوص کرونا

                                                                 نکات مهم، پیامهای هشدار دهنده

                                                 برای آموزش و اطلاع رسانی عمومی در خصوص کرونا

...............................................................................................................................................

1- مراقب باشیم؛ کرونا در ظاهر کوچک، ولی در باطن بسیار خطرناک است .

2- کرونای جهش یافته فرصت و امان نمی دهد

3- قدردانی از مدافعان سلامت با دوری از اجتماعات و دور همی ها  

4- وضعیت سفید زنجان در گرو تلاش و همت همگانی

5- با همت عمومی سال ۱۴۰۰ را بدون کرونا زندگی کنیم

6- شما و خودم را دوست دارم، پس حتما ماسک می‌زنم

7- بهترین پیشگیری ؛ ماسک است

8- کم هزینه ترین روش مقابله با کرونا، استفاده از ماسک، پرهیز از تجمعات و دور همی هاست

9- مراقب باشیم کرونا در کمین عزیزانمان است

10- مراقب پدر بزرگ ها و مادر بزرگ های نازنینمان باشیم

11- شرایط بحرانی است؛ دور تجمعات و دور همی ها را خط بکشید

12- زنجان و .... در وضعیت قرمز است ؛ مراقب خود و خانواده باشید

13- ماسک زدن؛ مراقبت توامان از مدافعان سلامت و عزیزانمان است  

14- وضعیت زنجان را به سمت سیاهی نبریم؛ همه ماسک بزنیم

15- کرونا را موقتی دانستیم با 4 موج مواجه شدیم .

16- هشدار؛ هشدار؛ زنجان در وضعیت قرمز کرونایی است

17- با عدم حضور در دورهمی‌ها و تجمعات جان خود و دیگران را نجات دهید

18- کرونا را جدی نگرفتیم، وارد پیک چهارم شدیم

19- پیک چهارم با کرونای جهش یافته بسیار خطرناک‌ و مرگبار خواهد بود

20- کرونا موقتی نیست؛ سبک زندگی، و کسب و کار خود را تغییر دهیم

21- با کرونای جهش یافته فاجعه و بحران ،بسیار شدید و عمیق است  

22- دانشگاه مدت هاست در آماده باش کامل است / مراقب مدافعین سلامت باشید

23- خانه ها را به کانون های تربیت و تولید ( محصولات خانگی ) تبدیل کنید .  

24- کرونا زمینگیرمان نکند / خانه را به مدرسه / دانشگاه ، حسینیه و مسجد تبدیل کنیم   

25- خانه ها را به پایگاه های سلامت تبدیل کنیم .

26- خانه واکسیناسیون ماست

27- برای در امان ماندن از دست کرونا به خانه های پر مهرمان پناه ببریم .

28- خانه ها را به کانونهای مهر و محبت و شور و نشاط و شادی تبدیل کنیم .

29- کرونا بزرگ و کوچک / فقیر و غنی / باسواد و بیسواد نمی شناسد

30- کرونا عزیز کش و نجیب کش است / عزیزان زیادی را از همه ما گرفته است 

31- هشدار جدی : خیلی از خانواده ها پدر بزرگ ها و مادر بزرگ های خودشان را با کرونا از دست دادند

32- کرونا تغییر چهره داد،با جهش وحشی تر و مسری تر شد

33- سرعت انتشار، ابتلا و بروز علائم ویروس جهش یافته بسیار سریع و شدید است

34- هشدار : در کمتر از یک هفته میزان مراجعات سرپایی و بستری ما بیش از 4-3 برابر شده است

35- کرونا موقتی نیست و سال ها خواهد ماند، کرونا را نادیده نگیرید  

36- تلفات و خسارات کرونا از جنگ هم بیشتر است

37- خودمان را آماده و مجهز کنیم تا با کرونا زندگی کنیم

38- در سبک زندگی و کسب و کار خودمان تغییر ایجاد کنیم

39- باید قبول کنیم که دیگر نمی توانیم به گذشته برگردیم

40- با وجود کرونا نمی توانیم مراسم ها و برنامه های چند صد یا هزار نفری برگزار کنیم

41- باید شیوه برگزاری مجالس عروسی و عزاداری و ترحیم و .... تجدید نظر کنیم

42- مراقب پشتوانه های خانواده ها باشیم: منظور پدر و مادرها، پدر بزرگ و مادر بزرگ ها هستند

43- بجای سالمند بگوییم بزرگان و بزرگترهای خانه و خانواده، شهروندان ارشد / یا واژه دیگری که بار روانی مثبت و امید بخش داشته باشد .

44- بزرگان و بزرگترها ( سالمندان ) نیازمند حمایت و مراقبت دائمی هستند،در شرایط کرونا نیازمندتر هستند .

45- هم استانی های عزیز در صورت شک به ابتلا در ابتدا از طریق تلفن های 4030 و 330190 تماس بگیرند .

46- در صورت ضرورت به نزدیکترین مراکز 16 ساعته و فقط با یک همراه مراجعه کنید.

47- شهروندان عزیز با توجه به آغاز موج چهارم کرونا خواهشمندیم رعایت پروتکلهای بهداشتی را بسیار جدی بگیرید تا از جان خود و همشهریانمان حفاظت نمایید . 

48- برگزاری مراسم سوگواری  نقش مهمی برای کنار آمدن فرد سوگوار با اندوه ناشی از فقدان عزیزان دارد، اما به دلیل شیوع بیماری، از برگزاری مراسم عمومی اجتناب کنیم.

49- از حضور در جلسات و تجمعات خودداری کنیم.

50-دستان خود را قبل از غذا خوردن،بعد از استفاده از سرویس بهداشتی،سرفه،عطسه و تخلیه بینی،حضور در اماکن عمومی،تماس با سطوح در اماکن عمومی و ... با مایع بشوییم و یا ضدعفونی کنیم.

51- از ورود به مکان های شلوغ به خصوص فضای بسته و بدون تهویه مناسب خودداری کنیم.

52- هنگام خروج از منزل حتما ماسک بزنیم

53- در صورتی که حال عمومی خوبی ندارید بدون معطلی به مراکز 16 ساعته و یا بیمارستان مراجعه نمایید .  

54 - فاصله اجتماعی با دیگران را رعایت کنیم.

55 برای مدیریت بهتر تخت های بیمارستانی و ارائه خدمت بهتر، درصورتی که بیمار هستید ، در منزل استراحت کنید و یا با سامانه های تلفنی 4030 و 330190 تماس بگیرید .

56 - از تماس با بیمار به خصوص افرادی که سرفه دارند، خودداری کنیم .

57 - از تماس با بیمار به خصوص افرادی که علائم تنفسی دارند، خودداری کنیم ودستهای نشسته را به صورت، بینی و چشم ها نزنیم .

58 - به بیمارانی که در خانه مراقبت می‌شوند، یادآوری کنیم جدا بودن فرد از دیگران و مجزا بودن وسایل، به معنی خشم یا طرد نیست، بلکه برای مدت کوتاه و برای مراقبت و پیشگیری است.

59- ماسک چتر نجات شهر کرونایی ماست

60- خانه کشتی نجات شهر کرونایی و همه ماست

61- همت کنیم شهرمان را از دست کرونای منهوس نجات دهیم

62- به شایعات گوش ندهید، منبع رسمی و موثق روابط عمومی ، سایت و کانال های دانشگاه، صدا و سیما و رسانه های رسمی استان زنجان هستند .

63- به خاطر کرونا : خدمات غیر اورژانسی و جراحی های غیر ضروری فعلا تعطیل است تا بیماران کرونایی به بهترین وجه ممکن پذیرش و درمان شوند .

64- بیماران اورژانسی حتما مراجعه کنند و نگران نباشند چون مسیرهای بیماران کرونایی جداست

65- به بیمارانی که نیازمند اکسیژن باشند با تشخیص پزشکان درمانگاه شماره 14 کپسول اکسیژن تحویل داده می شود .

66- مهار کرونا در گرو همکاری همه جانبه و همراهی همگانی است .  

67- نقاهتگاه های مجهز با نیروی انسانی ماهر، برای بستری بیماران مبتلا به کرونا و بیماران با حال عمومی بهتر در نظر گرفته شده است ، از این ظرفیت حد اکثر استفاده خواهد شد .

68- علائم، ظواهر نشان می دهد حدود 70 درصد کرونا، کرونای انگلیسی است ( سرعت و شدت انتقال و شیب ابتلا تند و موارد منجر به بستری بالاست ) بجای چند هفته ، در طی چند روز فرد را زمینگیر می کند و منجر به بستری می شود .

  69- اگر همکاری و مراعات عمومی نباشد ، اگر مراقبت جدی نباشد ، ده ها هزار تخت بیمارستانی هم جوابگوی بیماران نخواهد بود .

70- دانشگاه تلاش می کند حتی یک بیمار هم از بیمارستانها با دست خالی بر نگردد ، همت کنید تا حقی از دیگری تضییع نشود .

71- عادی انگاری، عادی پنداری = بستری زیاد و مرگ و میر زیاد

72- با دستور رییس دانشگاه علوم پزشکی ، همه بیمارستانهای استان موظف به پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا هستند .

73- هیچ شخصی در هر سطحی حق ممانعت از پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان را ندارد .

74- کنترل کرونا در دستان مردم است

75- به فکر مدافعان سلامت باشیم ،بیش از یکسال است ، که فرصت مرخصی و استراحت پیدا نکردند 

76- رعایت مراجعات بر اساس فرایند اعلام شده از طریق روابط عمومی دانشگاه می تواند بسیار راهگشا باشد 

 

                                                         مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زنجان
                                                           

با آرزوی سلامتی و تندرستی

 معاونت دانشجویی

  مرکز بهداشت و درمان

 




اطلاعیه اداره خوابگاهها
اطلاعیه اداره خوابگاهها در خصوص اسکان

    ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و آرزوی سلامتی برای دانشجویان محترم، به اطلاع می‌رساند با توجه به وضعیت قرمز شهر زنجان امکان واگذاری خوابگاه تا اطلاع ثانوی مقدور نمی‌باشد. لذا از دانشجویان محترم درخواست می‌گردد از مراجعه به دانشگاه و خوابگاه جداً خودداری فرمایند. بدیهی است در صورت مراجعه امکان پذیرش و اسکان آنها وجود نخواهد داشت.

                                                                                                                                       اداره خوابگاهها




کارگاه های آموزشی منطقه ای مرکز بهداشت روان و مشاوره دانشگاه
دوران پس از عقد و سال های اول زندگی مشترک

مرکز بهداشت روان و مشاوره دانشجویی دانشگاه زنجان با همکاری دفتر امور اجتماعي استانداري زنجان برگزار می کند:

کارگاه آموزشي منطقه اي دوران پس از عقد و سال های اول زندگی مشترک

مخاطب: زوج هاي دانشجو، دانشجويان متأهل، دانشجويان در دوران نامزدي

مدرس: دکتر لقمان ابراهیمی(هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه زنجان)

زمان: چهارشنبه 11 فروردین ماه 1400 - ساعت 10 لغایت 19

لینک ورود به کارگاه:  

روز چهارشنبه 11 فروردین:

 قبل از ظهر    http://94.182.133.151/r6yt90v1o4ed/

http://94.182.133.151/rctn0lz173ko/    بعداز ظهر

 

براي شركت كنندگان در کارگاه آموزشی گواهي شرکت در کارگاه صادر خواهد شد.




کارگاه های آموزشی مرکز بهداشت روان و مشاوره دانشگاه
تکنیک های افزایش صمیت(دانشجوس دوستدار خانواده)

مرکز بهداشت روان و مشاوره دانشجویی دانشگاه زنجان با همکاری دفتر امور اجتماعي استانداري زنجان برگزار می کند:

کارگاه آموزشي منطقه اي تكنيك هاي افزايش صميميت(دانشجوی دوستدار خانواده)

مخاطب: دانشجويان

مدرس: دکتر مجید یوسفی افراشته(هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه زنجان)

زمان: شنبه و یکشنبه  7 و 8 فروردین ماه 1400 - ساعت 15:30 لعایت 18:30

لینک ورود به کارگاه:  

روز شنبه 7 فروردین:

 http://94.182.133.151/rlv5tphyg1kz/

روز یک شنبه 8 فروردین:

http://94.182.133.151/rmwt4e4neg0f/

 

براي شركت كنندگان در کارگاه آموزشی گواهي شرکت در کارگاه صادر خواهد شد.