خانه  :: اساتید  :: اخبار

مصرف مواد صنعتی هر چهل سال 40 برابر افزایش می‌یابد
مصرف مواد صنعتی هر چهل سال 40 برابر افزایش می‌یابد.



تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ 

استادتمام دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: هر 40 سال، مصرف مواد صنعتی 40 برابر افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، پروفسور مرتضی اصانلو صبح امروز در نخستین همایش معدن‌کاری سبز ایران که در سالن همایش‌های بین‌المللی دانشگاه زنجان برگزار شد، اظهار کرد: با وجود نکات مثبتی که در رابطه با بخش معدن وجود دارد، معدنکاری طبیعتا هنگام برداشت باطله، تعادل زمین را برهم می‌زند و احتمال می‌رود که آب را دچار آلودگی کند که در این زمینه دچار مشکل هستیم.

این مسئول ادامه داد: ذخایر پرعیار در حال استخراج هستند و یا استخراج شده‌اند و آنچه که برای آینده باقی می‌ماند ذخایر کم‌عیار است و معدنکاری احتمال انقراض گونه‌های گیاهی و حیوانی، اشغال اراضی، نشست زمین در معادن زیرزمینی را به وجود می‌آورد اما همه این‌ها با معدنکاری سبز، بازسازی، تعامل با محیط زیست تا حدودی قابل پیشگیری است.

وی معدنکاری را نیاز بشر دانست و افزود: در حال حاضر 2 میلیارد گوشی موبایل در جهان وجود دارد و رسیدن به 7 میلیارد گوشی موبایل جزو برنامه‌های اعلام شده است که تولید این میزان گوشی موبایل نیاز به مس دارد که باید از معادن استخراج شود، به همین دلیل تعامل در معدنکاری مطرح می‌شود که آسیبی که به محیط زیست در طی فرآیند معدنکاری می‌رسد، برای استفاده نسل بعد آماده شود.

پروفسور اوصانلو تصریح کرد: تغییر شکل طبیعت، اسیدی شدن آب‌ها، آلوده‌ شدن آب‌های سطحی و آسیب دیدن اراضی از جمله مضرات معدنکاری است و برای این حالت‌ها هم برنامه بازسازی وجود دارد و با توجه به ویژگی‌های معدنکاری که در سال 2015 اعلام شد، کاهش عیار مس به میزان 5 درصد در سال 1900 بوده که البته در رابطه با فرآوری اقدامات مناسبی انجام شده است.

این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به انواع سرمایه‌گذاری‌ها در معادن، یادآور شد: در نوع اول سرمایه‌گذاری نیاز به حضور ندارد همانند آنچه که در معدن سرچشمه اتفاق افتاد و فقط   وسایل و تجهیزات شرکت در محل معدن حضور دارند و در نوع دوم، سرمایه‌گذاری تابع تولید فازی است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر معادن تا عمق 300 متر به روش روباز استخراج می‌شود و بیش از 300 متر تا دو کیلومتر به صورت زیرزمینی و بیش از آن هنوز اطلاعات زمین‌شناسی برای استخراج آن وجود ندارد و یکی از جاهایی که باید بر روی آن کار شود، انجام مطالعات زمین‌شناسی از سقف پوسته زمین تا عمق 3 کیلومتری است و این نیاز کشور برای بروز شدن تا سال 2050 است.

اصانلو اظهار کرد: مطالعات کمی در کشور در عمق 1500 متر انجام شده و از 500 متر بیشتر به دلیل تمام شدن حفاری، ابهام وجود دارد و رسیک سرمایه‌گذاری بالایی دارد و نباید فراموش کرد که بحث استخراج‌های عمیق و سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها مشروط به مطالعات زمین‌شناسی در این حوزه است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: معدنکاری تحت تاثیر دو پدیده است که یکی جهانی شدن است که خود سبب دسترسی به تلفن و کشتی عظیم‌الجثه برای حمل و نقل آسان شده و در 50 سال گذشته که این امکانات نبود، شرکت‌های معدنی داخلی فقط توان پوشش نیازهای داخلی را داشتند و عصر طلایی که عامل دیگری در تغییرات معدنکاری است، بدین معنی است که هر 40 سال مصرف مواد صنعتی 40 برابر افزایش می‌یابد، یعنی اگر چند معدن بزرگ سنگ‌اهن و ذغال‌سنگ در برزیل و استرالیا راه‌اندازی شود، از راه‌اندازی صدها معدن کوچک در ایران توجیه اقتصادی بیشتری دارد.

همین خبر در خبرگزاری ایسنا

;
ارسال شده در مورخه: 24-10-1397